Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nedaleko od Harkiva

VIDEO Pacijenti i liječnici bježali dok se zgrada rušila: Pogledajte kako izgleda bolnica nakon napada ruskim raketama

Ruske snage u utorak su bombardirale bolnicu u Iziumu nedaleko od Harkiva. Objavljene su snimke koje pokazuju razmjere raketiranja bolnice.

Nedaleko od Harkiva, u gradu Iziumu, raketirana je bolnica, objavile su u utorak ukrajinske vlasti.

Sada su objavljene snimke potpuno uništene bolnice iz koje su pacijenti i osoblje morali bježati dok se zgrada rušila. Još uvijek nema informacija o stradalima ili ozlijeđenima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 14. dan rata Zelenski: "Europljani! Nećete moći reći da niste vidjeli što se dogodilo u Mariupolju." Još jedna nuklearka prestala slati podatke

Rusi i Ukrajinci dogovorili su se u srijedu ujutro o poštivanju prekida vatre oko više humanitarnih koridora kojima se trebaju evakuirati civili, rekla je zamjenica ukrajinskog premijera Irina Vereščuk.

Prema njoj, Moskva je potvrdila da se slaže poštivati primirje od 9 do 21 sat po lokalnom vremenu (što je od 8 do 20 po srednjoeuropskom) oko šest zona pogođenih borbama.

Dogovoreni su koridori za evakuaciju civila iz Energodara prema Zaporižju, iz Iziuma u Lozovu na istoku, te iz Sumija u Poltavu na sjeveroistoku, gdje je koridor već omogućio evakuaciju tisuća civila u utorak.

Nekoliko koridora trebalo bi biti uspostavljeno za evakuaciju prema Kijevu za civile koje se već danima žestoko bombardira zapadno od glavnog grada, u Buči, Irpinu i Gostomelu.

Rat u Ukrajini iz minute u minutu pratite OVDJE.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene