Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Krađa automobila

Ozlijeđena policijska službenica koja je promjenila spol

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policijska službenica, prva koja je promijenila spol u Novom Zelandu, oporavlja se nakon što je ozlijeđena u krađi policijskog automobila.

Policijski je automobil ukrao 22-godišnji Jamie Alan Sinclair koji je potom njime udario Sarahu Lurajud. Prije je Sarah bila poznata kao Stephan Lurajud, koji se podvrgao operaciji promjene spola 2005. godine. Inspektor Canterburyja rekao je kako je vozač procesuiran i zbog alkohola u krvi, javlja New Zeland Herald.

Pročitajte i ovo Ilustracija Stiže promjena vremena Hrvatska se probudila u debelim minusima, pogledajte gdje možemo očekivati kišu i snijeg Slika nije dostupna Krenuo sa 60 godina U 84. godini napokon dočekuje da postane žena!

Muškarac je ušao u policijski automobil i pokušao se odvesti, dok ga je Lurajud pokušala zaustaviti. No, kako to nije mogla učiniti, Sinclair se odvezao, a sljedeće jutro policija je pronašla napušten automobil. Lurajud je završila u bolnici s ozljedama glave i noge, ali vjeruje se da će biti puštena kući do kraja tjedna.

Sarah je živjela kao muškarac 45 godina, a 20 je godina u braku s muškarcem. Međutim, kaže da se uvijek osjećala kao žena zarobljena u muškom tijelu. 'U generaciji u kojoj sam odrasla, nisam vidjela budućnost. Odlučila sam se sakriti', rekla je Lurajud te objasnila kako je u jednom trenutku počela osjećati kako iznutra umire te rekla svima kako želi na operaciju promjene spola. Njezini su kolege policajci to prihvatili. 'To mi je dopustilo da budem normalna. Jednostavno sam sad u mogućnosti biti ja', rekla je Lurajud.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene