Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Lornu Baillie, 49-godišnju Britanku, liječnici su proglasili mrtvom nakon što je 10. veljače doživjela razoran srčani udar, a i liječnike i svoju obitelj zaprepastila je kada se 45 minuta nakon proglašenja smrti vratila u život.


Lornina obitelj bila je shrvana nakon trosatne borbe liječnika za njezin život. Okupili su se u bolnici kako bi se oprostili od nje kada su im liječnici priopćili da je njihova majka, supruga i baka 'tehnički mrtva' i da je umjetno drže na životu uz pomoć kombinacije adrenalina, elektrošokova i aparata.

Vezani članci Ilstracija Puklo joj srce: Majka umrla od tuge tri dana nakon sinove smrti Opća bolnica Gospić Bolnica u Gospiću očekuje inspekciju zbog smrti rodilje: "Pripremili smo svu dokumentaciju"

Njezin suprug John je s njihovim sinom i tri kćeri potom sjeo pored njezinog kreveta. Kći Leanne stalno je majci govorila da se vrati, ustane, pokupi stvari i krene kući, no ništa se nije događalo sve dok 58-godišnji John Baillie nije supruzi rekao da je voli.

Boja se odjednom počela vraćati u Lornino lice, oči su se otvorile i počela je snažno stiskati ruku svoje kčeri Leanne, no medicinska sestra je uvjeravala obitelj da su to uobičajene pojave nakon tretmana i zapravo nevoljni i potpuni nesvjesni pokreti.

No, obitelj je inzistirala da se pozove liječnik, koji je odmah utvrdio da se Lorni vratio puls te je hitno prevezena na intenzivnu njegu. Unatoč daljnjim strahovanjima za njezin život, Lornino zdravstveno stanje se nastavilo poboljšavati te je prošlog tjedna otpuštena s intenzivne njege, a pretrage su pokazale da unatoč stanju tehničke smrti mozak nije pretrpio oštećenja.

Dr. David Farquharson, koji je obitelji rekao da se pripreme na najgore, a nedugo zatim ustanovio da se žena vratila u život, rekao je da je ovakav oporavak ekstremno rijedak te da je Lornino zdracvstveno stanje sve bolje i bolje.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju