Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

Tuerk želi Hrvatsku u EU

'Ozbiljno shvaćamo Rehnovu inicijativu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slovenski predsjednik Danilo Tuerk izjavio je za austrijski list Kurier kako očekuje rješenje graničnog spora s Hrvatskom. Posrednička inicijativa Europske komisije i napori povjerenika za proširenje EU Ollija Rehna otvorit će put do rješenja, tvrdi Tuerk u razgovoru za Kurier.

'Vrlo ozbiljno shvaćamo tu inicijativu', izjavio je Tuerk osvrćući se na posredničke napore Europske komisije.'Podastrli smo nekoliko prijedloga izmjena prijedloga komisije. Nadam se da će biti moguće na temelju toga brzo napredovati', dodao je.

Pročitajte i ovo Tuča u Sloveniji hladna fronta VIDEO Dijelove Slovenije poharala tuča, objavljena snimka kako se hladna fronta kreće prema Hrvatskoj Slika nije dostupna Opet optimističan? Rehn: Hrvatska na pragu rješenja graničnog pitanja

Slovenija, tvrdi Tuerk, 'ni u kom slučaju' ne namjerava zaustaviti hrvatski pristupni proces. 'Nadamo se da će Hrvatska ispuniti pristupne kriterije. Hrvatska će u dogledno vrijeme biti članica EU', zaključio je slovenski predsjednik. Izjavio je kako ne želi nagađati o pristupnim šansama balkanskih zemalja poput Srbije, rekavši samo kako je riječ o procesu koji će ići korak po korak.

Tuerk se sastao s austrijskim predsjednikom Heinzom Fischerom u blizini Ljubelja, a dvojica su predsjednika i na slovenskoj i na austrijskoj strani granice položila vijence za žrtve koncentracijskog logora Mauthausena, koje su za vrijeme Drugoga svjetskog rata ondje bile prisiljene kopati tunel.

(Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene