Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poznati enolog

'Ovo je najveća prijevara u poljoprivrednom sektoru'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Proizvođače jednog od najcjenjenijih i najskupljih toskanskih vina Brunella iz okolice toskanskoga mjesta Montalcina u četvrtak je oblio hladan znoj kada im je policija u Sienni priopćila da je spriječen pokušaj ponude na tržištu 220.000 krivotvorenih butelja ovog nagrađivanog crnog vina.

Poznati stručnjak za vina prodao je lokalno vino lošije kvalitete proizvođaču zaduženom za zrenje i prodaju Brunella di Montalcina, izvijestila je financijska policija u Sienni.

Pročitajte i ovo Pitbuli napali dijete tragedija u Italiji Dva pitbula rastrgala 13-mjesečnog dječaka dok se igrao u dvorištu: Majka ga je pokušala spasiti, nju su izgrizli Ryanaira zrakoplov Drama u zračnoj luci Tragična smrt na nebu: Putnik preminuo od na letu Ryanaira, s njim bila i trudna supruga

"Riječ je o dosad najvećoj prijevari u prehrambenom i poljoprivrednom sektoru", rekao je šef policije Luca Albertario.

Kada je prijevara otkrivena vino se još nalazilo u bačvama za zrenje, no da nije bilo tako, originalne bi butelje s krivotvorenim Brunellom stigle na stolove brojnih restorana svijeta.

Vrijednost oko 160.000 litara krivotvorenog Brunella di Montalcina je, da se našla na tržištu, mogla dosegnuti iznos od pet milijuna eura.

Zasad je pokrenuta istraga samo protiv poznatog enologa, a konzorcij vina Brunello di Montalcino i pokrajina Toskana podići će tužbu protiv njega. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene