Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Greg A. Fultz na bizaran se način odlučio osvetiti bivšoj djevojci jer se odlučila na pobačaj zajedničkog djeteta.


Platio je 1.300 dolara za veliki plakat na autoputu u Novom Meksiku. 'Ovo bi bila fotografija mog dvomjesečnog djeteta da ga njegova majka nije odlučila ubiti', napisao je. Na plakatu se nalazi njegova fotografija na kojoj drži zatamnjenu siluetu bebe.
No djevojka Nani Lawrence uzvratila je protutužbom zbog uznemiravanja i povrede privatnosti i njezini odvjetnici tvrde da je zapravo imala spontani pobačaj.

Vezani članci Hrvatski sabor, ilustracija Sabor odlučio: Rekli su "ne" prijedlogu Zakona o pobačaju Vili Beroš, ministar zdravstva Preokret u slučaju Mirele Čavajde: Beroš potvrdio - "Ispunjeni su preduvjeti za odobrenje prekida trudnoće. Komisija je ocijenila da je stanje jako teško"

Odlukom suda, sporni plakat je ubrzo maknut s ceste. No, Greg tvrdi kako se time prekršilo njegovo pravo na slobodu govora. 'Ne znam kako je dijete umrlo, no svakako se radilo o pobačaju i smatram da sam dužan spriječiti da se isto dogodi nekom drugom. Uvjeren sam da muškarci moraju biti uključeni u ženin izbor i nije pošteno da muškarci oko pobačaja nemaju pravo glasa', kazao je. Na dnu plakatu prvotno je pisalo kako ga podupiru razne američke organizacije koje podupiru život, no kad su saznali detalje situacije, povukli su se.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju