Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nakon 13 godina meksičke su snage reda uhitile jednog od najtraženijih narkobossova. Ušavši u njegove kuće postalo im je jasno kako im je tako dugi niz godina izmicao.


Meksički marinci ušli su u sedam kuća u vlasništvu nedavno uhićenog narkobossa Joaquina Guzmana, zvanog 'El Chapo'. Svih sedam kuća nalazi se u meksičkoj saveznoj državi Sinaloa, a u svakoj je izgrađen tajni tunel u koji se ulazilo ispod pomične kade u kupaonici, piše AP.

Vezani članci Zatvor Supermax (Foto: AFP) "Pakao u kojem se gase sva osjetila": Svrgnuti kralj droge kaznu će služiti u najokrutnijem zatvoru zapadnog svijeta Slika nije dostupna Dramatično svjedočenje na suđenju "El Chapu": "Naredio je ubojstvo čovjeka koji se odbio rukovati s njim"

O Guzmanovoj opsjednutosti sigurnošću svjedoče i nadzorne kamere na svakom koraku u kućama koje, suprotno popularnom vjerovanju, i nisu nešto pretjerano luksuzno uređene, što je prilično neobično za čovjeka koji se nalazi na Forbesovoj listi najbogatijih ljudi na svijetu.

Bježao pred policijom 13 godina - Evo kako je uhvaćen 'Kratki'!

Guzmanovi tuneli povezani su s tunelima gradskog vodovoda što objašnjava kako je svaki put do do sada uspio pobjeći policijskim i vojnim akcijama. Veliku pomoć u tom poduhvatu pružali su mu i hi-tech protušpijunski uređaji.

Guzman je uhićen u jednom meksičkom hotelu 22. veljače nakon 13 godina bijega. Protiv njega je podignuto najmanje 7 optužnica, a njegovo bogatstvo procjenjuje se na više od milijardu dolara.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook