Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Koja sreća

Ovaj je kitesurfer preživio susret s 11 velikih bijelih psina! Spasio ga nož!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jan Lisewski je poljski kitesurfer čiji je pokušaj prelaska Crvenog mora završio borbom s čak 11 morskih pasa. U kojoj je - pobijedio!

Pokušaj prelaska Crvenog mora, poljskog kitesurfera i avanturista umalo je završio tragično. Naime, nakon kojih 200 metara vjetar je prestao puhati, a 42-godišnji Jan Lisewski ostao je plutati nasred otvorenog mora.

Pročitajte i ovo Hutisti u ophodnji na Crvenom moru Zapaljen brod Napad na Crvenom moru: Pali su prvi mrtvi - hutisti ubili dvojicu pomoraca Crveno more - 5 Ogromna mrlja Velika opasnost prijeti Crvenome moru: Izlije li se teret moglo bi doći do katastrofe

Nisu mu pomogle ni signalne rakete, a pomoću energetskih pločica i pića preživio je dva dana plutajući na moru. Najgore je bilo upravo druge noći, kada su ga okružili morski psi. Nije imao nikakvog izbora osim da uzme nož u ruke. To je i napravio i počeo nasumice bosti velike psine, redom kako su mu se približavale. Nije razmišljao, samo ih je gađao u oči i u škrge. Tako je do jutra uspio otjerati čak 11 morskih pasa.

Obalna straža Saudijske Arabije spasila ga je tek nakon 40 sati, a osim dehidracije i izmorenosti, prošao je bez ozljeda, prenosi Daily Mail. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene