Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Otvoren summit Afrike i Kine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Summit Afrike i Kine, najveći diplomatski skup ikada održan u Kini, otvoren je u subotu u Pekingu obećanjem kineskog predsjednika Hu Jintaoa da će u iduće tri godine udvostručiti pomoć afričkom kontinentu.

Summit pod nazivom "Prijateljstvo, mir, suradnja i razvoj" okupio je u glavnom kineskom gradu više od 40 afričkih čelnika, a cilj mu je jačanje političkih i gospodarskih veza između azijskog giganta i crnog kontinenta.

Pročitajte i ovo Tanzanija; ilustracija - 1 Provjereno u Africi Volonteri su slijepoj baki jedina nada da doslovce ne umre od gladi: S malo novca i puno volje čuda su moguća Slika nije dostupna Ma tko je to šef? Evo što žena može samo jednim pogledom!

"Kina će uvijek biti dobar prijatelj, dobar partner i dobar brat
Africi", rekao je kineski predsjednik Hu Jintao na svečanom otvaranju dvodnevnog summita u velikoj narodnoj palači u Pekingu. "Naš današnji skup ući će u povijest", dodao je.

Kineski predsjednik obećao je da će udvostručiti financijsku pomoć Africi u iduće tri godine i odobriti niz zajmova s preferencijalnim kamatama u iznosu od tri milijarde američkih dolara.

Kina je također obećala da će oprostiti dug najsiromašnijim afričkim zemljama kroz vladine beskamatne zajmove.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene