Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Otpušteni tenor pjevao ispred milanske Scale

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Francuski tenor Roberto Alagna, koji je jučer navečer trebao pjevati verdijevu "Aidu" u milanskoj Scali, pojavio se ispred zgrade opere i otpjevao ariju iz Puccinijeve "Madame Butterfly".

Uprava Scale Alagniu je otkazala suradnju zbog skandala koji je izazvao prošlu nedjelju, kada je, zbog zvižduka i dobacivanja dijela publike, napustio scenu usred izvođenja uvodne arije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Sve za nju' Orkestar Scale uz maestra Valerija Gergijeva dolazi u Zagreb Slika nije dostupna Supruga otpuštenog portugalskog policajca oštro napala Kate McCann

43-godišnji Alagna je trebao pjevati ulogu egipatskog generala Ramadesa u režiji Franca Zeffirellia do kraja sezone. Poslije incidenta bio je, kako je rekao, spreman ponovo nastupiti ali je uprava opere t ponudu odbila. 

"Alagnijino ponašanje je uzrokovalo jaz između publike i umjetnika, a to Scala ne može dopustiti.", priopćili su iz milanske operne kuće u ponedjeljak i jednostavno ga zamijenili tenorom Walterom Fraccarom. 

Alagna je sinoć došao do opere nešto prije početka "Aide" i otpjevao ariju iz "Madame Butterfly". te mobitelom slikao zgradu opere.

"Došao sam po uspomenu, posljednju lijepu uspomenu na Scalu jer ne znam kada ću je opet vidjeti", rekao je Alagna okupljenim novinarima. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene