Život na otoku Migingou (Foto: AFP) - 6
Život na otoku Migingou (Foto: AFP) - 6

Koliba na kolibi, jedna baraka u kojoj je lokalni frizer, te nekoliko barova i deseci bordela - sve to nalazi se na prenapučenom otočiću na samoj granici Ugande i Kenije


U blizini istočne obale najvećeg afričkog jezera Viktorija otočić je na kojemu, na samo dva kvadratna kilometra, živi više od 500 ljudi.

Vezani članci Iseljavanje iz Hrvatske (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL) O masovnom egzodusu Hrvata iz domovine raspisao se i Glas Amerike Vukovar (Foto: Pixsell, Sanjin Strukić) Demografski potop najveći u Slavoniji: Iz ovog grada iselio se svaki šesti stanovnik

Migingo se nalazi točno na jezerskoj granici Ugande i Kenije, a dvije se nacije i dalje ne mogu dogovoriti kome otok pripada, stoga je njegovo postojanje poznato kao 'najmanji afrički rat'.

22.10.2018.
Život na otoku Migingou (Foto: AFP) - 5

Tijekom dana stanovnici su zaokupirani ribarenjem i pukim preživljavanjem, a navečer se otkrivaju prostitutke iz Kenije, Tanzanije i Ugande te se život seli u bordele i barove. U noćnim satima napetosti koje tijekom dana vladaju među Kenijcima i Uganđanima jenjavaju pa se muškarci zabavljaju plaćajući za seks, a žene brinu za djecu i strahuju za svoj opstanak.

22.10.2018.
Život na otoku Migingou (Foto: AFP) - 4

Strogo se pazi da se pripadnici naroda ne miješaju, no pod okriljem noći sve je moguće. Unatoč teškom životu, kojeg je fotograf Yasuyoshi Chiba uspio zabilježiti fotoaparatom, stanovnici Migingoa privikli su se na teške uvjete.