Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pobjegao agentima

KAO JIHADI JOHN Otkriveno tko je novi egzekutor Islamske države

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Islamska država ima novog egzekutora koji je odmah prozvan 'novi Jihadi John'.

Nije trebalo dugo da se otkrije tko je novi 'Jihadi John', terorist koji je u najnovijem propagandnom video Islamske države  bio jedan od ubojica pet sirijskih taoca koji su navodno bili britanski špijuni. Osim toga, prijetio je Velikoj Britaniji a premijeru Davidu Cameronu poručio da je - imbecil bez mozga i rob Bijele kuće. Riječ je o 32-godišnjem Britancu, preobraćenom muslimanu Siddharti Dharu, čija je obitelj potvrdila da njegov identitet. 

Pročitajte i ovo Zastava Islamske republike Pripadnik ISIL-a U BiH osuđen terorist koji se predstavljao kao humanitarac u Siriji Islamska država objavila fotografiju napadača koji su navodno odgovorni za napad u Rusiji Užas u Rusiji Islamska država objavila fotografiju napadača: Ovo su muškarci odgovorni za pokolj u Moskvi



Bivši 32-godišnji prodavač uspio je, pred nosom tajnim službama, pobjeći u Siriju sa ženom i četvero djece prije 15 mjeseci, i to dok je bio na uvjetnoj zbog optužbi za povezanost s terorizmom.

Dhar, poznat i pod imenom Abu Rumasayah, uhićen je u rujnu 2014. zajedno sa muslimanskim propovjednikom Anjem Choudaryjem zbog sumnji da su povezani sa zabranjenom terorističkom grupom, Al-Muhajiroun. Samo nekoliko sati nakon što je pušten, sjeo je s obitelji na autobus za Pariz i otišao u Siriju.

Na Twitteru je objavljivao fotografije na kojima u jednoj ruci drži kalašnjikov a u drugoj tek rođenog sina. Osim toga, objavio je i e-knjigu u kojoj je tzv. Kalifat usporedio s 'odmaralištem'.

Jihadi John broj jedan ubijen je u studenom u američkom napadu, piše Telegraph.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene