Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Stanovnici Portmana, u prigradskom naselju Londona, otkrili su unakaženo tijelo mladića. Nitko nije znao tko je niti što mu se dogodilo, ali kod njega je bila SIM kartica pomoću koje je otkriveno da se radi o Joseu Matadi iz Mozambika.


Kada su stanovnici Portmana u blizini naseljenog mjesta pronašli Josea Matadu, imao je teške ozljede glave i lica. Kod njega nisu pronađeni osobni dokumenti i nije bio prijavljen njegov nestanak. 'Bio je to crnac u trapericama i majici, nosio je tenisice. Licem je bio okrenut prema zemlji. Svi smo bili šokirani i mislili smo da je ubijen', rekao je jedan stanovnik Portmana, javlja BBC.

Vezani članci Policijski pas Policajac uposlio psa kako bi smirio situaciju pa sam postao žrtva Obljetnica ustroja Hrvatske vojske - 1 Hrvatska vojska slavi: Simbolični letovi MIG-ova i vojnih helikoptera, građani su na Jarunu mogli vidjeti svu silu tehnike

Pomoću podataka iz SIM kartice otkriveno je kako se radi o 26-godišnjem muškarcu Joseu Matadi koji je ispao iz prtljažnika aviona u letu. Policajci su nazvali sve brojeve koje su pronašli na kartici te došli do njegove bivše poslodavke Jessice Hunt kod koje je neko vrijeme radio kao vrtlar u Johannesbourgu u Južnoj Africi.

>> VIDEO Avion pao u dnevni boravak!

Gospođa Hunt je bila šokirana kada je od policije čula što se dogodilo. 'Plakala sam i bila sam u stanju potpunog šoka', rekla je ona. Zahvaljujući njezinoj pomoći, potvrđen je njegov identitet. Ispričala je kako se morao snalaziti na razne načine ne bi li prehranio obitelj. Dodaje kako je radio i u rudniku, gdje su uvjeti rada bili posebno teški.

Zbog novčanica koje je imao kod sebe, mislilo se da je mladić iz Angole, ali je kasnije ustanovljeno da je zapravo iz Mozambika. U avionu je bio slijepi putnik, a ispao je kada je pilot izbacio kotače kako bi sletjeli u obližnju zračnu luku.

Joseova obitelj još nije pronađena, a on je sahranjen u neoznačenom grobu nedaleko od mjesta na kojem je pao iz aviona.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook