Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tri crteža, koje je mogao izraditi Leonardo da Vinci, otkrivena su na poleđini poznate slike tog velikog renesansnog majstora, izložene u pariškome Louvreu.


Nakon što je sa zida bila skinuta slika 'Bogorodica s djetetom Isusom i sv. Anom', kako bi bila poslana na pregled u laboratorij jednoga konzervatora 'otkrivena su na poleđini dva, slabo vidljiva crteža koja prikazuju glavu konja i polovicu lubanje', objavio je muzej.

Vezani članci Slika nije dostupna Švicarac skočio sa 650 metara Da Vincijevim padobranom Slika nije dostupna 'Posljednja večera' u visokoj rezoluciji na internetu

Dodatni pregledi u Centru za istraživanja i restauraciju Francuskih muzeja potvrdili su dva crteža, te je otkriven i treći: Dijete Isus s jaganjcem. Muzej je objavio da stil crteža podsjeća na Leonarda i najavio dodatna ispitivanja kako bi se razjasnio njihov nastanak. Crteži su slabo vidljivi golim okom, ali su fotografirani zahvaljujući infracrvenoj kameri.

Otkriće se smatra izuzetnim jer crteži na poleđini umjetničkih djela prava su rijetkost, a do danas nije poznat nijedan slučaj da je Leonardo crtao na poleđini svog platna.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju