Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nakon što je jedina preživjela pad malog aviona, sedmogodišnja djevojčica slomljenih kostiju i krvava, tražila je pomoć. Pokucala je na vrata 71-godišnjeg Larryja Wilkinsa.


U strašnoj avionskoj nesreći poginuli su roditelji, sestra i nećakinja preživjele sedmogodišnje djevojčice Sailor Gutzler, koja je usred noći sama kroz šumu sa slomljenim zglobom pješačila kilometar u potrazi za pomoći, piše Daily Mail.

Vezani članci Policija U moru na Hvaru nestao muškarac, pomorska policija i Lučka kapetanija tragaju za njime Očevid teške prometne nesreće na Zagrebačkoj aveniji - 1 Detalji nesreće u Zagrebu: Sudjelovao i auto, mladić koji je vozio motocikl imao je 24 godine. Otkriven i identitet biciklista

Prije nego je otišla po pomoć pokušavala je probuditi mrtve misleći da spavaju. Sedmogodišnjakinja se kroz mračnu šumu probijala osvjetljavajući put baterijom.

Pomoć je potražila u prvoj kući koju je vidjela, a vrata joj je otvorio 71-godišnji Larry Wilkins. Na kućnom trijemu oko 6:30 po lokalnom vremenu vidio je djevojčicu koja se tresla, a iz nosa joj je curila krv. 'Imala je krvave noge i krvave ruke', ispričao je Wilkins američkoj televiziji NBC.

Djevojčica (7) jedina preživjela pad aviona i sama potražila pomoć

'Rekla mi je da su joj majka i otac mrtvi te da je bila u avionskoj nesreći. Prilično je krvarila, noge su joj krvarile, a i lice je također bilo krvavo. Bila je bosa, samo je na jednoj nozi imala čarapu. Pitala me može li ostati kod mene', kaže Wilkins.

Odmah je nazvao 911 te očistio krv s djevojčice. Kada je policija stigla do njegove kuće, bila je toliko traumatizirana da su je jedva razumjeli što govori.

'Nalazila se u srušenoj letjelici i imala je samo vlastitu volju da preživi te da dovede pomoć za svoju obitelj. Bila je u kratkim hlačama i majici. Ima sedam godina, slomljene kosti, a uspjela se izvući iz letjelice. Nalazila se na mjestu na kojem nije vidjela nikakva svjetla, hodala je kroz šikaru i jarak bez cipela dok nije vidjela svjetla u kući', rekao je Wilkins.

Obitelj je putovala s Floride gdje su bili u posjeti sinu. Policija u Kentuckyju priopćila je kako su neumorno tragali za olupinom ne bi li prije pronašli i pomogli unesrećenima. Međutim, oni su već bili mrtvi.

Podsjetimo, u petak navečer pao je mali zrakoplov u zapadnom Kentuckyiju. U nesreći su poginule četiri osobe, a sedmogodišnja djevojčica je preživjela.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook