Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jedina preživjela nesreću

'Djevojčica mi je na vrata došla sva krvava, imala je samo volju za životom'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je jedina preživjela pad malog aviona, sedmogodišnja djevojčica slomljenih kostiju i krvava, tražila je pomoć. Pokucala je na vrata 71-godišnjeg Larryja Wilkinsa.

U strašnoj avionskoj nesreći poginuli su roditelji, sestra i nećakinja preživjele sedmogodišnje djevojčice Sailor Gutzler, koja je usred noći sama kroz šumu sa slomljenim zglobom pješačila kilometar u potrazi za pomoći, piše Daily Mail.

Pročitajte i ovo Mjesto pronalaska skijaša na planini Tete Blanche - 4 Tragičan kraj potrage Dramatični posljednji trenuci stradalih skijaša: Lopaticama pokušali iskopati špilju kako bi se sakrili Zrakoplovu Boeing 777 otpao kotač Boeing 777 VIDEO Drama na letu: Zrakoplovu otpala guma i pala na parking, uništeno nekoliko automobila

Prije nego je otišla po pomoć pokušavala je probuditi mrtve misleći da spavaju. Sedmogodišnjakinja se kroz mračnu šumu probijala osvjetljavajući put baterijom.

Pomoć je potražila u prvoj kući koju je vidjela, a vrata joj je otvorio 71-godišnji Larry Wilkins. Na kućnom trijemu oko 6:30 po lokalnom vremenu vidio je djevojčicu koja se tresla, a iz nosa joj je curila krv. 'Imala je krvave noge i krvave ruke', ispričao je Wilkins američkoj televiziji NBC.

Djevojčica (7) jedina preživjela pad aviona i sama potražila pomoć

'Rekla mi je da su joj majka i otac mrtvi te da je bila u avionskoj nesreći. Prilično je krvarila, noge su joj krvarile, a i lice je također bilo krvavo. Bila je bosa, samo je na jednoj nozi imala čarapu. Pitala me može li ostati kod mene', kaže Wilkins.

Odmah je nazvao 911 te očistio krv s djevojčice. Kada je policija stigla do njegove kuće, bila je toliko traumatizirana da su je jedva razumjeli što govori.

'Nalazila se u srušenoj letjelici i imala je samo vlastitu volju da preživi te da dovede pomoć za svoju obitelj. Bila je u kratkim hlačama i majici. Ima sedam godina, slomljene kosti, a uspjela se izvući iz letjelice. Nalazila se na mjestu na kojem nije vidjela nikakva svjetla, hodala je kroz šikaru i jarak bez cipela dok nije vidjela svjetla u kući', rekao je Wilkins.

Obitelj je putovala s Floride gdje su bili u posjeti sinu. Policija u Kentuckyju priopćila je kako su neumorno tragali za olupinom ne bi li prije pronašli i pomogli unesrećenima. Međutim, oni su već bili mrtvi.

Podsjetimo, u petak navečer pao je mali zrakoplov u zapadnom Kentuckyiju. U nesreći su poginule četiri osobe, a sedmogodišnja djevojčica je preživjela.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene