Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nove satelitske snimke

Otkrivene nove masovne grobnice u Sudanu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan od svjedoka izvijestio je kako je osobno vidio najmanje 100 tijela u jednoj od novoiskopanih jama.

Nakon što se satelitske snimke pokazale masovne grobnice u sudanskoj pokrajini Južni Kordofan aktivisti su pozvali SAD i međunarodnu zajednicu da intervenira u pokrajini koju su vlasti u potpunosti zatvorile za strance, prenosi Guardian.

Pročitajte i ovo Spomenik Osmica u VItezu Podignuta optužnica Vrijeđao ubijenu hrvatsku djecu u središnjoj Bosni: Kazao da su škutorske nacionalnosti Petra Buljan, novinarka Raspuštanje Sabora U sjedištu SDP-a sastali se Benčić i Grbin, prosvjedi oporbe se šire? Reporterka Dnevnika Nove TV: "Inicijativa je osuđena na propast"

Detalji o masovnim grobnicama, zračnim napadima i nasilju u toj pokrajini detaljno su opisani u lipanjskom izvješću UN-ove mirovne misije koje je jučer bilo predočeno u sjedištu UN-a u New Yorku. Snimke satelitskog programa Sentinel prikazuju svježe iskopane masovne grobnice u pokrajini Južni Kordofan u kojoj sudanska vojska ciljano napada crnačku manjinu lojalnu vojsci novoosnovane neovisne države Južni Sudan. Jedan od svjedoka izvijestio je kako je osobno vidio najmanje 100 tijela u jednoj od novoiskopanih jama.

'Snimke pokazuju mnoge detalje i obilježja masovnih grobnica opisane od najmanje pet svjedoka', potvrdio je Nathaniel A. Raymond iz harvardskog Humanitarian instituta koji je analizirao nove satelitske snimke.

Borbe u Južnom Kordofanu počele su 5. lipnja, a pokrajina je u potpunosti nedostupna UN-u, nezavisnim grupama za pomoć stradalima te novinarima zbog čega se strahovi u još veće nasilje u Sudanu svakodnevno povećavaju. (Agencija VLM)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene