Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oštećen sonar

Otkaz kapetanu čija se milijardu dolara vrijedna krstarica nasukala

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kapetan krstarice američke ratne mornarice koja se prošli tjedan nasukala kod Havaja smijenjen je s dužnosti, doznaje se od vojnog izvora.

Kapetan John Carroll smijenjen je s mjesta zapovjednika krstarice USS Port Royal, nosivosti 9.600 tona, duge 173 metara, pošto se brod u četvrtak nasukao u plićaku osamstotinjak metara južno od zračne luke u Honoluluu, prijestolnici te američke otočne države. 

Pročitajte i ovo Ruska krstarica Moskva - 3 PONOS FLOTE Rusko ministarstvo oglasilo se s novim informacijama o potonuloj krstarici Moskva, objavili i koliko je poginulih i nestalih Bourbon Rhode (Foto: Bourbon Offshore) PORUČIO MINISTAR GRLIĆ RADMAN Tračak nade za obitelj nestalog kapetana: "Nisu sve mogućnosti iscrpljene. Obitelj, prijatelji i mi se nadamo i vjerujemo da je kapetan živ"

Ratni brod vrijedan milijardu dolara bio je nasukan tri dana, a odsukan je u ponedjeljak rano ujutro. Pomoću tegljača je odvučen u obližnju luku Pearl Harbor, gdje će se izvući na suhi dok radi popravka.

Kostur broda je ostao čitav, ali je oštećen sonar, a krila propelera su se iskrivila, priopćila je američka mornarica koja je pokrenula istragu o okolnostima nesreće. USS Port Royal koji može postići brzinu od 32,5 čvorova opremljen je raketnim sustavom AEGIS, a u aktivnoj je službi od 1994.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene