Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Oteti novinar vratio se u Italiju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Talijanski fotograf otet prošlog mjeseca u Afganistanu vratio se u u subotu domovinu, dan nakon što su ga njegovi otmičari oslobodili i ostavili na cesti.

U  rimskoj zračnoj luci Ciampino fotografa Gabrielea Torsella dočekali su rođaci iz Rima kao i talijanski dužnosnici među kojima je bio i ministar obrane Arturo Parisi. Torsello, star 36 godina, otet je 12. listopada dok je putovao autobusom iz Lashkar Gaha, prijestolnice pokrajine Helmand na jugu Afganistana, prema susjednom Kandaharu, rekao je Ettore Francesco Sequi, talijanski veleposlanik u Afganistanu.

Torsellovi otmičari su u zamjenu za njegovo oslobađanje zatražili povlačenje 1800 talijanskih vojnika iz Afganistana i vraćanje Abdula Ramana, Afganistanca koji je suočen sa smrtnom kaznom zbog preobraćenja na kršćanstvo te mu je u Italiji dan azil.

Sequi je rekao da se neće ispuniti niti jedan od tih zahtjeva i da misli da za Torsellovo oslobađanje nije plaćen otkup. On je rekao da su pritisci lokalnih uglednika i rad afganistanskih vlasti pomogli u oslobađanju Torsella.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene