Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Somalski gusari

Otet britanski teretni brod s bugarskom posadom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Somalski pirati oteli su britanski teretni brod s 25 mornara, objavljeno je u Bugarskoj, čiji državljani čine dobar dio posade, prenose svjetske novinske agencije.

Glasnogovornik Zodiaca, britanske tvrtke u čijem je vlasništvu brod ‘Asian Glory’, rekao je za bugarski državni radio da je brod otet 620 nautičkih milja od obale Somalije u petak kasno navečer. Među posadom broda je osam Bugara, te Rumunji, Ukrajinci i Indijci. Brod prevozi automobile iz Singapura u Džedu u saudijskoj Arabiji.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Svaki brod bio je sumnjiv Deset dana pakla za 1900 putnika: Zaputili se na krstarenje iz snova, a zatim su čuli dramatičnu obavijest kapetana Slika nije dostupna Odbijen zahtjev udruge brodara NATO ne razmatra blokadu pirata

Bugarsko ministarstvo vanjskih poslova potvrdilo je da je brod otet. ‘Jedan od mornara uspio je nazvati britansku tvrtku i reći da je brod otet, da je posada dobro te da nitko nije ozlijeđen’, kazao je predstavnik tvrtke u bugarskom uredu Prodan Radanov. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene