Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Riješit ću sve svoje probleme'

Otac lezbijke prijetio da će sebe i kćer raznijeti eksplozivom na Paradi ponosa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
MUP Srbije jučer je i službeno zabranio održavanje Parade ponosa.

Aktivisti gay pokreta, ali i predstavnici civilnog sektora, kažu da je zabranom država pokazala nesposobnost da zaštiti ustavna prava građana, piše Blic. Zbog izložbe u sklopu Parade, čiju su zabranu tražile vjerske zajednice, jučer je u Beogradu bilo gotovo izvanredno stanje.

Pročitajte i ovo Donald Trump i Jared Kushner Velika ulaganja Zet Donalda Trumpa planira graditi luksuzne nekretnine u susjedstvu Ilustracija silovao i suprugu Godinama silovao vlastitu kćer, napravio joj i dijete: Žalio se na strogu presudu, sud donio odluku

jedan od navodnih sigurnosnih rizika bila je i prijetnja muškarca da će, opasan eksplozivom, na paradi ponosa dignuti u zrak sebe i kćer lezbijku.

>> EK žali zbog zabrane Parade ponosa u Beogradu

'On je telefonskim putem rekao da mu je kći lezbijka i da će doći na Paradu opasan eksplozivom. 'Zagrlit ću kćer i riješiti sve svoje probleme', rekao je muškarac i prekinuo vezu',ispričao je izvor iz policije. Dodao je kako je pokrenuta istraga o prijetnji, upućenoj s telefonske govornice u Novom Sadu.

Parada ponosa, kao i svi ostali skupovi najavljeni za subotu, zabranjeni su, a uvjeti za takvu odluku stekli su se na osnovi procjene sigurnosnih službi, rekao je premijer i ministar srbijanske policije Ivica Dačić.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene