Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Učili letjeti

Otac i sin poginuli u padu sportske letjelice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zrakoplovna tragedija u Sloveniji. Sin i otac iz Sežane poginuli su u padu sportske letjelice. Otac je sina učio pilotirati jednomotornom letjelicom iznad Radovoljica na kranjskom području.

'Tu se stalno čuje let aviona, ali ovaj je imao neobičan zvuk motora, pa sam pogledao u nebo i vidio ga iznad onih stabala', rekao je Janez Mohorč, svjedok nesreće. A onda se naglo srušio. U 14 sati 60-godišnjak i 25-godišnjak na mjestu su preminuli.

Pročitajte i ovo Policija je okružila trgovački centar u Sydneyju - 4 Napadač upucan FOTO/VIDEO Preminula mama koju je manijak u šoping-centru izbo zajedno s bebom Slika nije dostupna Letjelica puna padobranaca Srušili se u voćnjak: U padu zrakoplova 11 poginulih

Prema dojmu svjedoka, nije greška motora, nego je pilot prenaglo zaokrenuo u preniskom letu, pa se bez manevarskog prostora zabio u polje. 'Podigao se, pa se okrenuo i pao kao da je gajba pala na tlo', kaže Mohač.

'Teško je još reći je li se srušio zbog kvara motora ili pilotske pogreške', rekao je Andrej Zakrajšek, glasnogovornik PU Kranj. Ako je pilotska pogreška, još se službeno ne zna čija je, očeva ili sinovljeva. Iako to sada nije ni važno.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene