Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zrakoplovna tragedija u Sloveniji. Sin i otac iz Sežane poginuli su u padu sportske letjelice. Otac je sina učio pilotirati jednomotornom letjelicom iznad Radovoljica na kranjskom području.


'Tu se stalno čuje let aviona, ali ovaj je imao neobičan zvuk motora, pa sam pogledao u nebo i vidio ga iznad onih stabala', rekao je Janez Mohorč, svjedok nesreće. A onda se naglo srušio. U 14 sati 60-godišnjak i 25-godišnjak na mjestu su preminuli.

Vezani članci Posljedice poplava u Erfstadtu kod Kölna Zastrašujuće fotografije nakon poplava u Njemačkoj obilaze svijet: Područje oko Kölna doslovno progutala bujica Posljedice poplave u gradu Schuld, pokrajina Falačko Porajnje VIDEO U Njemačkoj 100.000 ljudi bez struje, u Nizozemskoj tisuće evakuiranih

Prema dojmu svjedoka, nije greška motora, nego je pilot prenaglo zaokrenuo u preniskom letu, pa se bez manevarskog prostora zabio u polje. 'Podigao se, pa se okrenuo i pao kao da je gajba pala na tlo', kaže Mohač.

'Teško je još reći je li se srušio zbog kvara motora ili pilotske pogreške', rekao je Andrej Zakrajšek, glasnogovornik PU Kranj. Ako je pilotska pogreška, još se službeno ne zna čija je, očeva ili sinovljeva. Iako to sada nije ni važno.