Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon pet godina

Otac i sin Goldman napokon zajedno za Božić

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Otac i sin ujedinjeni nakon petogodišnje bitke za skrbništvo, koja je opterećivala odnose SAD-a i Brazila, u četvrtak su iz Rio de Janeira stigli u Orlando na Floridi, kako bi Božićne blagdane proveli u Disney Worldu, izvijestila je TV mreža CNN

Goldmani će svoj prvi zajednički Božić u pet godina provesti u Disney Worldu, rekao je neimenovani obiteljski prijatelj za CNN. David Goldman i njegov devetogodišnji sin Sean stigli su u zračnu luku Orlando International nakon 18 sati po lokalnom vremenu. Nakon emotivnog susreta u američkom konzulatu u Rio de Janeiru, unajmljenim zrakoplovom TV mreže NBC-a otputovali su za SAD.

Pročitajte i ovo Ilustracija silovao i suprugu Godinama silovao vlastitu kćer, napravio joj i dijete: Žalio se na strogu presudu, sud donio odluku Slika nije dostupna strava u ruščici Policija objavila detalje brutalnog ubojstva: Mladić oca udarao više puta po glavi i tijelu. Zatukao ga sjekirom?

Sean Goldman živio je u Brazilu od 2004. kada ga je njegova majka, Brazilka Bruna Bianchi, povela u Rio de Janeiro na ono što je trebalo biti dvotjedni odmor. Nije se nikada vratila suprugu Davidu Goldmanu u New Jersey, već se u Brazilu ponovo udala i zadržala skrbništvo nad Seanom. Umrla je prošle godine tijekom porođaja. Kongresnik Chris Smith iz New Jerseya, koji je boravio u Riu kako bi podržao Goldmana, susret oca i sina opisao je kao 'izniman' događaj, u izjavi za CNN.

Smith je kazao da je bilo puno 'smijeha i grljenja', te da su razgovarali o košarci i nedavnom snijegu u New Jerseyu". Susret oca i sina za Božić uslijedilo je nakon pet godina pravne bitke u brojnim brazilskim sudnicama, u koju se ove godine uključila i američka državna tajnica Hillary Clinton. 'Uzbuđena sam što je devetogodišnji Sean Goldman danas ujedinjen s ocem Davidom, i da su iz Rio de Janeira poletjeli kući za New Jersey', navela je Clinton u priopćenju u četvrtak.

Prvi zajednički Božić nakon pet godina

Zahvalila je svima koji su pridonijeli okončanju tog slučaja, uključujući članove američkog Kongresa i brazilsku vladu, te uputila najbolje želje ocu i sinu za prvi zajednički Božić u pet godina. Predsjednik brazilskog vrhovnog suda Gilmar Mendes u utorak je presudio u korist Goldmana, koji se borio za skrbništvo s imućnom i utjecajnom obitelji dječakove pokojne majke. Kongresnik Chris Smith kritizirao je odluku Seanova očuha i drugih članova obitelji Bianchi da ga u četvrtak 'provedu među novinarima ispred konzulata SAD-a u Riu'.

Dječak, koji je izgledao zabrinuto i prestrašeno, stigao je pred konzulat u žuto zelenom dresu brazilske nogometne reprezentacije, u čvrstom zagrljaju očuha dok je prolazio među novinarima. Brazilska TV Record je izvijestila da je Sean u Riu živio kao privilegirano dijete u bogataškoj četvrti Jardim Botanico i pohađao jednu od najprestižnijih škola u gradu - Escola Parque. (HIna)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene