Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kada se njihov stan na 13. katu počeo tresti uslijed snažnog potresa koji je pogodio Čile, Alberto Rozas je svoju 7-godišnju kćer ugurao između dovratnika kupaonice i čekao da prođe.


Umjesto prestanka podrhatavanja, njih dvoje su pali 13 katova jer se njihova novosagrađena zgrada stropoštala poput odsječenog drveta, grleći se cijelim putem do dolje.

Vezani članci Milanović s iseljenicima u Antofagasti - 7 Milanović s iseljenicima u Antofagasti: "Utjecaj Hrvata u Čileu nadilazi njihov broj" Zoran Milanović u posjetu Čileu Milanović u Čileu, izaslanica čileanskog predsjednika poručila: "Potomci Hrvata imaju veliki ugled i utjecaj u ovoj regiji"

Alberto Rozas nije uopće znao gdje je 'gore' dok nije pogledao kroz slomljeni prozor njihovog stana i spazio svjetlost koja je dopirala od punog mjeseca. Rozas i njegova kćer Fernanda su izašli iz ruševine na sigurnost sa samo nekoliko ogrebotina i modrica.

Rozasovi susjedi, koji su živjeli s druge strane hodnika, ostali su zaglavljeni ispod ruševine i spasioci su ih morali izvlačiti uz pomoć električnih pila i hidrauličnih čekića. Do sinoć je iz 15-katnice izvučeno 23 živih osoba, dok je izvučeno i sedam tijela poginulih. Pretpostavlja se da je u ruševini zatočeno još 60 osoba. Tvrtka koja je zgradu završila prošlog lipnja tvrdi da je napravljena u skladu sa svim propisima. No, stanari su bijesni, uključujući i Rozasa s početka priče. 'Gradnja je očito bila loša', rekao je Rozas koji je iz ruševine uspio izvući lijekove i Fernandinu odjeću i svoju gitaru. sada su se smjestili kod njegove majke.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju