Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nigerijac Olusola Akinrere najmanje će 16 godina provesti u zatvoru zbog ubojstva svoje šestotjedne kćeri Leelae.


34-godišnji Olusola zatukao je bebu jer nije prestajala plakati, piše modernghana.com. Nigerijac je djevojčici slomio 22 rebra, nogu i lubanju pri čemu je zadobila teške ozljede mozga. Bespomoćno dijete otac je i izgrizao po nosu i rukama. 'Jasno je da vas dijete uopće nije zanimalo, ili možda vrlo malo', rekao je sudac Nigerijcu. Porota ga je proglasila krivim u studenom 2009., a tužitelj je pokazavši medicinske nalaze dokazao da je djevojčica zadobila višestruke ozljede. 

Tražio da mu rodi dijete kako bi izbjegao deportaciju

Nigerijac će u britanskom zatvoru provesti 16 godina, a onda će biti izručen Nigeriji gdje će odslužiti doživotu zatvorsku kaznu.  Akinrere se s Kelly Inman, majkom djevojčice, upoznao u ljeto 2004. godine i platio joj da s njim ima dijete kako bi izbjegao deportaciju u Nigeriju. Naime, u Veliku Britaniju je stigao zahvaljujući studentskoj vize. Kelly mu je rodila kći 2006. godine.

Vezani članci Gorila i beba Dirljiva snimka obišla svijet: Pokazala svoje dijete gorili i doživjela nevjerojatno iskustvo Koronavirus, Srbija Tuga u Srbiji: Od koronavirusa preminula beba koja je imala samo devet dana

Ekipa hitne pomoći našla je tijelo djevojčice na podu, a stigli su na poziv majke Kelly. Malena je umrla u bolnici nakon 12 dana koje je provela na životu zahvaljujući aparatima. Sudac je na temelju ozljeda zaključio da je otac bebu snažno bacao na pod i divljački tresao.'Vaša žrtva je bila potpuno bespomoćna. To što ste učinili Leeyai je strašno', rekao je sudac u završnim riječima. Majka djevojčice dobila je zatvorsku kaznu od pet godina jer je priznala da je dozvolila iživljavanje na vlastitom djetetu.