Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Osumnjičeni za ubojstvo Dinka prijeti Pamuku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon ubojstva tursko-armenskoga novinara Hranta Dinka, muškarac kojega vlasti sumnjiče za organiziranje toga ubojstva zaprijetio je i turskome nobelovcu Orhanu Pamuku, objavila je novinska agencija Anadolija.

'Orhane Pamuče, budi pametan', vikao je  u Istanbulu  čovjek koji je identificiran samo kao Yasin H., kad su ga izveli pred suca.

Pročitajte i ovo Ilustracija Novi incident Užas u Splitu! Muškarac pratio ženu automobilom i prijetio joj nožem: "Kći je samo govorila - Mama vozi, mama vozi!" Dmitrij Medvedev Poslao jezivu poruku Medvedev zaprijetio nuklearnim ratom i obznanio koji bi gradovi bili na udaru: "Ako se to dogodi..."

Kao i Dinka, i Pamuka, dobitnika Nobelove nagrade za književnost ne vole turski nacionalisti, a bio je i optužen zbog 'vrijeđanja Turske' jer je komentirao sporni genocid što su ga u Prvome svjetskom ratu Turci proveli nad Armencima.

Većina je u Turskoj i Nobelovu nagradu Pamuku doživjela kao politički motiviranu, piše agencija dpa.

Yasin H. već je osuđen za bombaški napad na restoran McDonald's, a vjeruje se da je on glavnome osumnjičeniku, 17-godišnjem Ogunu S. rekao da ubije novinara i dao mu oružje.

'Cijela me stvar stajala 500 lira', rekao je u ispitivanju, a prenose turski mediji. Taj je iznos otprilike dvije tisuće kuna.

'Dao sam 250 lira za pištolj, dvjesto sam dao Ogunu, a pedeset su bili sitni troškovi', objasnio je.

Nalog za uhićenje 17-godišnjaka iz grada Trabzona na Crnome moru izdan je u srijedu, javljaju turski mediji, a prenose svjetske agencije. Sad se nalazi u jednome istanbulskom zatvoru.

Prema podacima koje su dobile od dvojice osumnjičenika, vlasti su u Trabzonu uhitile još jednog 25-godišnjeg studenta koji je navodno povezan s jednom nacionalističkom političkom organizacijom.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene