Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Već osuđivani pedofil Raymond Hewlett bit će podvrgnut DNK testiranju kako bi se otkrilo je li upleten u otmicu malene Madeleine McCann.


Već osuđivani 64-godišnji silovatelj djece živio je nedaleko naselja Praina da Luz prije dvije godine kada je Maddie oteta, piše britanski The Sun. Njezini roditelji, Kate i Gerry, doputovat će u njemački grad Aachen gdje je Hewlett,  koji boluje od karcinoma, hospitaliziran. Policija nema ovlasti Hewletta prisiliti na suradnju pa se nadaju kako će on na nju pristati dobrovoljno.

Vezani članci Pao sekusalni predator - 1 Dijete snimilo pedofila (81) i poslalo ga iza rešetaka. Psihologinja otkriva stravičnu statistiku: "Prije čina zbog kojeg su uhvaćeni oni imaju i više od 50 žrtava" Fratar osuđen zbog maltretiranja maloljetnika - 2 Žrtva fratra pedofila za Dnevnik Nove TV: "Meni se stanje pogoršava". Bludni franjevac kažnjen tek novčano

>> Detektivi na tragu pedofilu koji je boravio u blizini apartmana

Sinoć je glasnogovornik policije iz Aachena potvrdio kako će javni tužitelj donijeti odluku da se u sljedećih nekoliko dana Hewlett podvrgne DNK testu. Naime, još uvijek nije poznato kome odgovara nekoliko DNK uzoraka pronađenih u apartamu McCannovih. 'Raymond Hewlett negira bilo kakvu umiješanost u ovaj slučaj otmice', rekao je glasnogovornik obitelji McCann. 'Naš detektiv se nada da će Hewlett pristati surađivati i dati nam potrebne informacije kako bi ga što prije eliminirali iz istrage', dodao je.

Zatražila policijsku zaštitu

'Jasno je da se radi o blesnom muškarcu i o osobi koja ima informacije koje nama trebaju', završio je glasnogovornik McCanovih. Raymond Hewlett osuđen je za seksualni zločin počinjen 1975. godine, a policija ga je ispitivala i zbog ubojstva 11-godišnje Lesley Molseed te smrti vlastitog sina koji je ispao iz automobila tijekom vožnje.

Hewlett je posljednjih nekoliko godina živi s 33-godišnjom djevojkom Marianom Schmucher i njezino šestero djece, u kući nedaleko Aachena. 'Ostavite nas na miru! On je nevin!', vikala je Mariana jučer na okupljene novinare. Kako se loše vijesti brzo šire, zatražila je policijsku zaštitu kako ne bi postala meta ljutitih susjeda.

Vrlo zatvorena obitelj

Također je uklonila dečkovo prezime s poštanskog sandučića kako bi prikrila gdje živi već osuđivani pedofil. 'Nitko ne poznaje tu obitelj. Nedavno su se doselili i vrlo su zatvoreni, ne razgovaraju s nikim, niti se druže s ljudima', izjavio je jedan od susjeda. Prije nego što su se preselili u Njemačku, Hewlett je živio u kamp prikolici na jugu Portugala.

Strepnja da bi Hewlett mogao biti upleten u otmicu Madeleine javila se nakon što je jedan od turista razgovarao s njim te mu je nakon toga postao sumnjiv. Hewlett je zatvoren 1972. godine zbog otmice i silovanja 12-godišnje djevojčice iz Todmordena, a 1978. godine ponovno je završio u zatvoru jer je oružjem prijetio 14-godišnjaku.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju