Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šest godina zatvora

Osuđen ucjenjivač najbogatije Njemice suvlasnice BMW-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zemaljski sud u Muenchenu osudio je švicarskog žigola Helga Sgarbija u ponedjeljak na šest godina zatvora zbog ucjene nekoliko žena, među kojima i najbogatiju Njemicu i suvlasnicu automobilskog koncerna BMW-a Susanne Klatten.

'Najdublje žalim zbog počinjenog i javno se ispričavam oštećenim damama' rekao je Helg Sgarbi na početku procesa koji je nenadano brzo nakon samo četiri sata okončan izricanjem presude koja sadrži šestogodišnju zatvorsku kaznu.

Zemaljski sud je 44-godišnjeg Sgarbija osudio zbog teške prijevare te pokušaja ucjene. Sgarbi je priznao da je od svojih žrtava lažnim iskazima izvukao 9,4 milijuna eura od čega 7 od Klatten. Švicarac je novac od svojih žrtava izvukao pričom kako je u jednoj prometnoj nesreći koju je on skrivio ozlijeđena kći jednog mafijaša koji od njega zbog toga traži visoke svote.

Sgarbi je nakon toga Susanne Klatten pokušao ucijeniti video snimakama snimljenim prilikom učestalih susreta u jednom hotelu, tražeći od nje prvo 49 a zatim 15 milijuna eura. Nakon toga se Klatten, koja inače panično izbjegava javnost, obratila državnom odvjetništvu koje je nedugo nakon toga dalo uhititi Sgarbija.

Još uvijek nije jasna pozadina čitavog slučaja jer se smatra da je Sgarbi kao 'zavodnik' djelovao kao član međunarodne ucjenjivačke bande iza koje stoji jedan već ranije osuđivani Talijan koji se trenutno nalazi u jednom istražnom zatvoru u Italiji. Susanne Klatten pripada industrijskoj dinastiji Quandt i njezino bogatstvo, u koje između ostalog pripadaju većinski udjeli u BMW-u i farmaceutskom koncernu Altana, se procjenjuje na 8 milijardi eura.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene