Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Osuđen 'Osama bin London'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Musliman tanzanijskog podrijetla koji se prozvao 'Osama bin London' osuđen je zbog poticanja svojih sljedbenika na napade na nemuslimane i vođenja terorističkih kampova u Velikoj Britaniji.

Mohammed Hamid (50), koji je u Britaniju stigao kao petogodišnjak, osuđen je zajedno s trojicom sljedbenika, Kibleyem da Costom (25), Mohammedom al-Figariem (45) i Kaderom Ahmedom (20) koje je porota osudila zbog obuke u terorističkim kampovima.

Pročitajte i ovo Ilustracija zatvorena nakon tragedije Muškarac pao s jedne od najvećih turističkih atrakcija u Londonu: Preminuo na mjestu Ilustracija Napad u Londonu Užasan incident nakon sudara: Devet osoba zalio korozivnom tvari, žena i dvoje male djece prebačeni u bolnicu

Petoosumnjičeni Atilla Ahmet (43), koji je nekoć smatran prvim čovjekom al-Qaide u Europi, priznao je krivnju za poticanje na ubojstvo početkom složenog četveromjesečnog suđenja na Kraljevskom sudu u Woolwichu.

Suđenje je bilo pod velikim povećalom javnosti jer je upravo Hamid optužen da je potaknuo muškarca koji je pokušao izvesti samoubilačke napade na transportni sustav u Londonu 21. srpnja 2005. godine, dva tjedna nakon što su 52 osobe poginule u eksplozijama koje su izvela četiri bombaša.

U odvojenom saslušanju povezanom s tim suđenjem, još dva pripadnika skupine priznala su da su obučavani u terorističkim kampovima.

Kazne osuđenima bit će određene naknadno.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene