Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nosila islamski veo

Doživotni zatvor zbog rasnog ubojstva trudne Egipćanke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Alexa Wiensa, 28-godišnjeg Nijemca ruskog podrijetla drugostupanjski sud u Dresdenu osudio je na doživotnu zatvorsku kaznu zbog ubojstva Egipćanke koja je nosila islamski veo.

Ubojstvo koje se u srpnju dogodilo na istom sudu, u punoj sudskoj dvorani, izazvalo je bijes u muslimanskom svijetu.31-godišnja žrtva, Marva al-Šerbini koja je nosila islamski veo i u trenutku počinjenja kaznenog djela bila je tri mjeseca trudna, egipatska novinska agencija prozvala je 'mučenicom vela'. Wiens koji će sutra navršiti 29 godina, priznao je da je žrtvi zadao 16 uboda kuhinjskim nožem dok je žalbeno vijeće odlučivalo o njegovoj žalbi u sudskom procesu zbog rasističkih uvreda upućenih žrtvi. Wiens je ranio i njezina supruga. Wiens je šutke saslušao presudu, a lice mu je gotovo sasvim bilo prekriveno kapuljačom.

Pročitajte i ovo Derek Chauvin Napad nožem Napad u zatvoru: Izboden bivši policajac osuđen za ubojstvo Georgea Floyda Slika nije dostupna Borba protiv korupcije Bivši tajvanski predsjednik osuđen na doživotni zatvor

Egipatski veleposlanik u Njemačkoj Ramzi Ezeldin Ramzi koji je nazočio suđenju, izrazio je zadovoljstvo presudom. 'Činjenica da je dobio najveću moguću kaznu govori sama za sebe. Mislim da će to zadovoljiti obitelj i sve građane', rekao je. (Hina) 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene