Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Homofobija u Srbiji

Osnovao anti gay grupu na Facebooku i zaradio prijavu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Marijo Serkezi iz Zemuna u Srbiji zaradio je tužbu zbog osnivanja anti gay grupe na Facebooku, pod nazivom "Razbijanje gej parade 23. avgusta".

Udruga GSA (Gay straight alijansa) Serkezija je prijavila vlastima, zbog povrede ravnopravnosti, sprječavanja javnog okupljanja, nasilničkog ponašanja te rasne i druge diskriminacije, stoji u njihovom priopćenju za medije, koje prenosi portal Mondo.

Optužili su ga da je na vlastito osnovanoj grupi na Facebooku pozivao, pomagao i dopuštao pozivanje na napad na Paradu ponosa 2009 te na otovreno vrijeđanje i prijetnje gay, lezbijskih, biseksualnih i transseksualnih osoba.

"Klavirska žica treba raditi ako izađu na ulicu (u svojoj sobi slobodno)", "Sa uživanjem bi ih klao! I one lezbijke, sve redom, mamu im ....!", "Djeco nije lako zaklati, ima puno krvi, klavirska žica je bolja (provjereno radi dobro)", "Ped... očekujte da ću barem jednom od vas lubanju otvoriti. Hvala na vremenu i pozdrav" te mnoge druge uvredljive poruke, mogu se pročitati i pronaći na spomenutoj grupi.

U prijavi je navedeno i kako Serkezi pomoću te grupe htio zaustaviti organizaciju Parade ponosa te od nadležnih državnih organa traže hitnu istragu i sankcioniranje Serkezija za počinjeno djelo.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene