Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Povjerenstvo završilo s istragom

Osmorka s Arctic Sea optuženi za gusarstvo i otmicu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osmorica otmičara s broda Arcitic Sea optužena su za 'gusarstvo i otmicu', priopćilo je istražno povjerenstvo ruskog državnog tužiteljstva.

'Sedmorica otmičara optužena su za sudioništvo u gusarskom napadu i otmici koje je počinila naoružana skupina s uporabom oružja. Osmi osumnjičenik je optužen za organiziranje kaznenog djela', ističe povjerenstvo u priopćenju. 'Gusari su nabavili oružje kako bi svladali otpor posade te maske, crna odijela s natpisom 'policija' i motorni čamac i 24. srpnja oteli su teretni brod koji je plovio pod malteškom zastavom, zajedno s posadom koju su činili ruski državljani', dodaje isti izvor.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Istočno od roga Afrike Otet brod na kojemu je možda i hrvatski pomorac Slika nije dostupna Nitko nije ozlijeđen Oslobođen brod Arctic Sea, uhićena osmorica otmičara

Rusko ministarstvo obrane priopćilo je 17. kolovoza da je Arctic Sea pronađen u vodama kod Zelenortskih otoka, u Atlantskom oceanu i da su ruski članovi posade oslobođeni. Ruske vlasti su u srijedu prvi put priznale da je Arctic Sea koji je više od dva tjedna bio nestao na području između Atlantika i Baltika, prevozio i drugu vrstu tereta, osim drvene građe. (Hina)  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene