Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odbili ga liječiti

Dječak (8) umro nakon krive telefonske dijagnoze

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osmogodišnjem dječaku su u bolnici odbili pomoći, a onda preko telefona dali krivu dijagnozu. Dva dana kasnije otkazali su mu bubrezi i on je umro.

Osmogodišnji Louis Austin umro je zbog pogrešne dijagnoze. U ambulanti u Manchesteru su ga odbili liječiti jer nije bio 'dovoljno' bolestan, kada je obitelj nazvala i zatražila hitnu pomoć. Samo su ga proslijedili dežurnoj liječnici, koja je preko telefona dijagnosticirala svinjsku gripu i propisala Tamiflu. Umro je dva dana nakon toga. Zbog nedijagnosticiranog dijabetesa otkazali su mu bubrezi. Da je odmah primljen u bolnicu, šanse za preživljavanje bile bi mu čak 95 posto, pokazala je istraga.

Pročitajte i ovo Ilustracija Kobna zamjena Mlada žena umrla nakon dva odlaska na hitnu pomoć: Meningitis zamijenili s glavoboljom Ilustracija Poguban je i umor Opasnost na cesti: Ako imate neku od ovih dijagnoza, ne biste trebali voziti!

Mrtvozornica Joanne Kearsley je proglasila prirodnu smrt, kojoj je pridonijelo zanemarivanje. 'Bila sam spremna odvesti Louisa u zdravstveni centar, ali kada sam ih nazvala, spriječili su me. Grozno je kako su samo proslijedili slučaj, a onda preko telefona dijagnosticirali svinjsku gripu iako nije bilo tih simptoma. Već sam imala ključ u ruci i da sam ga odvela, sin bi mi sad bio živ', rekla je Melanie Austin, Louisova majka. Dječak danima nije bio u školi, jer se žalio na glavobolje i kroničan umor. U tjednima prije smrti dosta je izgubio i na težini, javlja Daily Mail.

Tog jutra kad je odbijen u bolnici, stanje mu se veoma pogoršalo. 'Oči su mu izgledale kao da su potonule u glavi, a mogao si mu vidjeti i sva rebra. Bio je jako vruć i sve mu je smetalo', dodala je 44-godišnja majka. Vodeći ljudi u ambulanti su priznali da su bolničari trebali poslati pomoć. 'Bila je to pogrešna odluka. Sada to znam i potpuno sam devastirana. Nijedan doktor ne želi da mu se to dogodi. I ja imam osmogodišnju kćer', rekla je doktorica Tracey Leigh, koja je dijagnosticirala svinjsku gripu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene