Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sud u Douaiju na sjeveru Francuske podignuo je u četvrtak optužnicu protiv 47-godišnje žene osumnjičene za umorstvo osmero svoje djece, čija su tijela pronađena u selu Villers-au-Tertre, no njezin suprug nije optužen, prenijele su novinske agencije.


Dominique Cottrez (47), optužena je za 'umorstvo s predumišljajem djece mlađe od 15 godina' i za nju je zatražen pritvor, izjavio je državni odvjetnik, javlja agencija AFP.

Vezani članci Slika nije dostupna Strava u Srbiji: Sama porodila blizanke i ubila ih Slika nije dostupna Majka osumnjičena za čedomorstvo

Isti je izvor objavio da majka nije pribjegla instrumentu nijekanja trudnoće, a riječ je o slučaju kada žena nije svjesna da je trudna.

>> Otac i majka iza kuća zakopali osam novorođenčadi

Po pisanju lista Le Parisien, majka je policiji povjerila da je sve trudnoće uspješno prikrivala jer je krupne tjelesne građe, piše agencija dpa.

Državno odvjetništvo zatražilo je i podizanje optužnice protiv njezina supruga Pierrea-Marie Cottreza, zbog neprijavljivanja i prikrivanja zločina, no otac ipak nije optužen, rekao je državni odvjetnik.

Prema Le Parisienu, majka je policiji navodno rekla da suprug ništa nije znao o njezinim porodima niti o umorstvima.

Ostatke dvaju umorenih čeda pronašli su novi stanari koji su počeli obrađivati vrt oko kuće u kojoj je prije živio optuženi par. Ostatke šestero drugih malih tijela pronašli su u podrumu.

Riječ je o najtežem slučaju čedomorstva u Francuskoj poslije presude izrečene u ožujku 38-godišnjakinji koja je dobila kaznu od 15 godina zatvora za umorstvo šestero svoje djece rođene između 2000. i 2007.

Selo Villers-au-Tertre, nekih 150 kilometara sjeverno od Pariza, ima samo 700 stanovnika koji su u šoku, rekao je gradonačelnik. Seljani su bračni par opisali kao mirne i neupadljive osobe. Dominique Cottrez je pomoćna bolničarka, a njezin suprug građevinski radnik. (Hina)