Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pokušali napustiti Tajland

Kao u filmu: Obitelj više od dva mjeseca zatočena na aerodromu

Zračna luka (Foto: Thinkstock)
Zračna luka (Foto: Thinkstock) Foto: Thinkstock
Osmeročlana Obitelj iz Zimbabvea zapela je u zračnoj luci u Bangkoku na dva mjeseca.

Obitelj iz Zimbabvea boravila je u glavnoj zračnoj luci u Bangkoku dva mjeseca, priopćila je u četvrtak tajlandska imigracijska policija.

Pročitajte i ovo Avion izletio s piste i zabio se u automobil - 1 Hitno slijetanje VIDEO Sudarili se avion i auto: "Bilo je očito da ide prebrzo, iz guma se dimilo" Ilustracija s njim je dijete VIDEO Drama u Njemačkoj: Policija još pregovara s muškarcem koji je naoružan upao na pistu

Četiri odrasle osobe i četvero djece u dobi od dvije do 11 godina, pokušale su napustiti Tajland od kraja listopada.

No, nedostajale su im vize za nastavak putovanja, a nisu se htjeli vratiti natrag u Zimbabve i tako su ostali zarobiljeni u zračnoj luci.

Njihova situacija postala je poznata javnosti nakon što je jedan muškarac odlučio pokloniti jednom djetetu božični poklon i objaviti sliku na Facebooku.

Tekst uz sliku, koji objašnjava njihovu situaciju, postao je viralan. Uskoro su krenule usporedbe s filmom The Terminal, u kojem muškarac, kojeg glumi Tom Hanks, ostaje zatočen u zračnoj luci u New Yorku, nakon što se njegova vlada urušila čime su njegovi papiri postali beskorisni.

Imigracijska policija priopćila je kako je obitelj u svibnju ušla u Tajland s turističkim vizama. 23. listopada pokušali su letjeti u Španjolsku preko Ukrajine, no zrakoplovna tvrtka ih je odbila jer su im nedostajale španjolske vize.

Kako su im nekoliko mjeseci prije toga istekle tajlandske vize povratak u zemlju im je zabranjen.

S druge strane, oni su odbili povratak u Zimbabve, navodeći kao razlog strah za sigurnosti zbog nemira u toj zemlji.

Glasnogovornica UNHCR-a Vivian Tan izjavila je kako organizacija "trenutno istražuje potencijalna rješenja za obitelj, ali nije mogla pružiti više detalja zbog povjerljivosti'', prenosi News.au.com.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene