Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ozlijeđeno tridesetak

Buknuo požar u domu za osobe s invaliditetom u Češkoj, poginulo osmero ljudi: "To je golema tragedija"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje osmero ljudi poginulo je u nedjelju u požaru doma za osobe s invaliditetom u Češkoj, a ozlijeđenih je tridesetak.

Među ozlijeđenima u požaru nekoliko osoba zadobilo je teške ozljede, rekao je u nedjelju glasnogovornik hitne službe. Mnogi stanovnici doma nagutali su se dima.

Pročitajte i ovo Kanader novi prototip aviona Hrvatska kupuje dva nova kanadera za 105 milijuna eura, ali nas to neće koštati ni centa U zagrebačkoj Ulici grada Vukovara se zapalilo automobil - 2 Vatrogasci ugasili požar VIDEO/FOTO Dramatične scene u Zagrebu: Na križanju u potpunosti izgorio automobil

Požar je izbio u domu u kojem su smješteni uglavnom muškarci s mentalnim i tjelesnim invaliditetom, u gradiću Vejprty na sjeverozapadnoj granici s Njemačkom. Požar u domu u Vejprty izbio je u jednoj prostorji i proširio se na tri druge, rekao je Michal Zavora, zapovjednik vatrogasnih službi za državnu Češku televiziju. Osam je osoba umrlo od posljedica udisanja dima.

Premijer Andrej Babiš doputovao je u Vejprty, nekih 130 km sjeverozapadno od Praga i obećao pomoć države u istrazi uzroka požara koji je zasad nepoznat. "To je golema tragedija", rekao je novinarima.

Dojava o požaru stigla je prije 5 sati ujutro u nedjelju. Vatrogasci su stigli na mjesto nesreće u roku od 10 minuta i uspjeli su spriječiti širenje vatre. Loši vremenski uvjeti onemogućili su evakuaciju ozlijeđenih helikopterom.

Njemačke spasilačke službe sudjelovale su u operaciji spašavanja, rekli su dužnosnici. Gradić je smješten u administrativnoj regiji Usti na sjeverozapadu Češke, blizu Rudne gore na granici s Njemačkom. Među ozlijeđenima je i policajac, ali nijedan zaposlenik doma nije ozlijeđen. Dom je predviđen za smještaj osoba starijih od 18 godina, objavila je češka televizija.

Riječ je o drugom najsmrtonosnom požaru u Češkoj Republici u tri desetljeća postkomunizma. U 2010. godini požar u napuštenoj zgradi kojom su se služili beksućnici u Pragu usmrtio je devet osoba. Požar u u hotelu, također u glavnome gradu, usmrtio je osam osoba 1995. (Hina,M.V.)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene