Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Oslobođene odgajateljice osumnjičene za seksualno iskorištavanje djece

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slučaj pedofilije u dječjem vrtiću mjesta Rignano Flaminio pokraj Rima, koji je početkom ljeta ove godine zaprepastio ne samo Italiju, zaključen je oslobađanjem svih petoro osumnjičenih osoba, jer nisu počinile taj zločin.

Nije bilo seksualnog nasilja odgajateljica, već su djeca iznosila priće o "seksualnim igrama" pod utjecajem roditelja", obznanio je u utorak talijanski Vrhovni sud obrazloženje na osnovu kojeg je 18. rujna potvrdilo odluku o puštanju osumnjičenih odgojitelja na slobodu. 

Pročitajte i ovo Požar u bolnici u Tivoliju Utvrđuje se uzrok VIDEO Strava u susjedstvu: Požar u bolnici usmrtio tri osobe, vatrogasci objavili snimku spašavanja pacijenata Slika nije dostupna Sud u BiH odlučio Nastavniku zatvor zbog seksualnog zlostavljanja

"Ako je bilo seksualnog nasilja, ono je moglo biti počinjeno izvan ustanove", piše u obrazloženju na 17 stranica. 

A glede "igara u onom zločestom dvorcu", kako su djeca opisivala mjesto navodnih seksualnih zlostavljanja, istraga treba drugdje tragati, odnosno Vrhovni sud smatra kako nije bilo dovoljno dokaza za podizanje optužnica protiv petoro osoba koje su bile zatvorene, a zatim puštene. 

To su odgajateljice vrtića Patrizia Del Meglio, Silvana Magalotti i Marisa Pucci, autor televizijskih emisija Gianfranco Scancarello i filipinski zaposlenik na obližnjoj benzinskoj crpki Kelum Weramuni De Silva. 

U obrazloženju piše i mišljenje sutkinje za djecu Claudije Squassoni na osnovu kojeg "ne postoji suglasje između liječničkih nalaza i nasilja nad djecom o kojima govore roditelji". 

Vrhovni sud nalazi i objašnjenje za dječje priće. 

Postoji mogućnost da su pitanjima odrasli utjecali na odgovor djece, odnosno ocjenjuje se kako su roditelji utjecali na ono što su pričala djeca.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene