Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Oslobođena 'Zarqawijeva skupina'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prvostupanjski jemenski sud u subotu je oslobodio krivice skupinu od 19 navodnih članova al-Qa'ide, poznatu pod imenom "Zarqawijeva skupina", prema nedavno ubijenom vođi terorista u Iraku.

Skupina, među kojima su i četiri Sudanca, bili su optuženi da su pripremali protuameričke atentate u Jemenu.

Pročitajte i ovo Ayman al-Zawahiri pratili ga godinama "Ubili smo ga na balkonu": Procurio detaljan plan napada na vođu Al-Qaide Joe Biden veliki udarac za teroriste Biden potvrdio da su likvidirali vođu Al-Qaide Zawahirija: "Pravda je zadovoljena"

Jedan sudac specijaliziranog suda za pitanja državne sigurnosti i terorizma, opravdao je tu presudu "nedostatkom dokaza o sudjelovanju u oružanoj skupini i planiranju napada na Amerikance u Jemenu i Jemence povezane s njima".

Predstavnik glavnog tužitelja je najavio da će uložiti priziv.
Devetnaest članova skupine je optuženo za pripremu protuameričkih atentata u Jemenu na traženje šefa terorističke mreže u Iraku Abu Musaba al-Zarqawija, koji je ubijen u američkom zračnom napadu 7. lipnja sjeverno od Bagdada.

Obojica su tražila mučeništvo i željeli su izvesti mučeničku operaciju Ayman al-Zawahiri Istovremeno drugi čovjek al-Qa'ide Ayman al-Zawahiri izjavio je da su dvojica od četvorice samoubojica atentatora, koji su izveli napade u Londonu prošle godine, proveli su neko vrijeme u kampovima te terorističke organizacije, kako bi se pripremili za samoubilačku misiju.

Britanske su vlasti ranije tvrdile kako znaju da su Shehzad Tanweer i Mohammad Sidique Khan posjetili Pakistan, ali riječi drugog čovjeka al-Qa'ide Aymana al Zawahirija su prva tvrdnja da su atentatori bili u kampovima.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene