Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Presuda šokirala žrtvu

Oslobođen, jer je silovao dok je mjesečario?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanski silovatelj, 37-godišnji Jason Jeal oslobođen je kazne zatvora nakon što je porota ustanovila da žrtvu nije silovao namjerno, već tijekom mjesečarenja.

Njegova žrtva, 33-godišnja Jane McKenna, odlučila je javno kritizrati takvu odluku tvrdeći da će se sada silovatelji pozivati na mjesečarenje pri svakom silovanju, piše Daily Mail.

Pročitajte i ovo Ilustracija teško kazneno djelo Užas u Dalmaciji: Djed (79) godinama spolno zlostavljao maloljetnu unuku Ilustracija Strašno Djevojčica se onesvijestila tijekom svjedočenja: 17 mladića mjesecima ju je silovalo

Naime, u medicinskom kartonu Jasona Jeala nije zabilježeno da je ikada mjesečario. On je priznao seks s Jane, ali je oslobođen optužbe nakon što je porotu uvjerio da je za to vrijeme sanjao i nije znao što se događa.

‘Kada sam čula da je taj muškarac oslobođen, rasplakala sam se, a moj je suprug bio emotivno razoren. To je nešto što je ugrozilo moj dignitet. Zbog toga se osjećam povrijeđeno i srdito’, rekla je Jane.

Silovanje se dogodilo prošlo ljeto kada su Jane i njezin suprug pozvali blisku pirjateljicu Hayley Jeal i njezinog supruga na roštilj u svoj dom.

>> Seksa se u snu jer pati od 'seksomnije'

Tijekom večeri, Hayley se posvađala sa suprugom i otišla kući, a Jason je prespavao u kući McKennovih na kauču u prizemlju.

Jane je zaspala u sobi svoje devetogodišnje kćerke, koja ju je probudila kada je vidjela Jasona iznad majke. Jane, koja uvijek ima čvrst san, tada je shvatila da je silovana.

‘Bila sam veoma zbunjena i mislila što to radi moj suprug. Jason je nosio vestu koju mu je on posudio. Vidjela sam njegovu ruku do moje, a koža mu je tamnija od kože mojeg supruga. Kada sam shvatila što se događa, odbacila sam ga u panici potrčala dolje s kćerkom te sam odmah nazvala policiju’, ispričala je Jane.

Jason Jeal branio se tzv. seksomnijom, oblikom mjesečarenja zbog kojeg se seksa za vrijeme sna.

Porota je, unatoč izostanku dokaza, povjerovala da se u Jasonom slučaju radilo o seksomniji te stoga nije bio odgovoran za svoje postupke, odnosno silovanje nije bilo namjerno.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene