Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uoči Svih Svetih

Oskvrnuli 20 nadgrobnih spomenika na katoličkim grobljima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nepoznati počinitelji oskvrnuli su nekoliko katoličkih grobova u Bosni i Hercegovini.

U noći sa subote na nedjelju osvrnuli su 20 nadgrobnih spomenika na katoličkim grobljima u hrvatskim povratničkim naseljima Brajkovići i Grahovčići u većinskoj bošnjačkoj općini Travnik, izvijestili su iz Ministarstva unutarnjih poslova Srednjobosanske županije.

Pročitajte i ovo Mirogoj Obnova objekta Velika promjena na Mirogoju: Iz ureda poslali važnu obavijest građanima Skrnavljenje erdutskog groblja - 3 Nečuveni vandalizam FOTO Policija otkrila tko je uništio groblje u Slavoniji: Rezultat istrage je za neke šokantan, za neke i tužan

Vandali su srušili ili razbili više nadgrobnih ploča te su uništili vaze sa cvijećem postavljene uoči katoličkih svetkovina Svih svetih i Dušnoga dana. Naselja Brajkovići i Grahovčići u travničkoj općini su prije rata bila gotovo isključivo naseljena Hrvatima.

>> Vandali oskvrnuli 95 grobova njemačkih vojnika u Francuskoj

Iz policije su izvijestili kako je tijekom noći oštećen i jedan nadgrobni spomenik na katoličkom groblju Podastinje u općini Kiseljak. Pripadnici MUP-a Srednjobosanske županije obavili su očevid, a za počiniteljima se traga. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene