Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Suđenje počinje 3. ožujka

Oscar Pistorius optužen za ubojstvo s predumišljajem

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Olimpijac Oscar Pistorius danas je na čitanju optužnice na sudu optužen za ubojstvo s predumišljajem. Suđenje će početi 3. ožujka 2014.

Južnoafričko tužiteljstvo u petak je podignulo optužnicu protiv Oscara Pistoriusa za ubojstvo svoje djevojke Reeve Steenkamp, koje se dogodilo 14. veljače u njegovoj kući u Pretoriji.

Pročitajte i ovo Dokumenti Oglasila se i odvjetnica Na prijevaru preuzeli vrijedne dionice: Potvrđena optužnica protiv ministrovog sina i njegovog punca Vlasta Pavić i Milan Bandić šteta 100.000 eura Bivša gradonačelnica Zagreba optužena da je izvukla novac iz tvrtke Putinova masera

Danas je na čitanju optužnice potvrđena optužba za ubojstvo s predumišljajem i ilegalno posjedovanje oružja kojim je usmrćena njegova djevojka. Tužiteljstvo je sudu podnijelo i popis svjedoka, kojih je više od stotinu.

Suđenje će početi 3. ožujka slijedeće godine, a trebalo bi trajati dvadesetak dana. Ukoliko Pistoriusa proglase krivim, prijeti mu doživotni zatvor.

Prije čitanja optužnice Pistorius je brisao suze i držao se za ruke sa svojom obitelji.

>>FOTO Pistorius prestrašen i bez riječi pred sucem

Podsjetimo, Oscar Pistorius, poznat i kao The Blade Runner, na samo Valentinovo ove godine, ubio je svoju djevojku, 29-godišnju manekenku Reevu Steenkamp. Na prvom pojavljivanju pred sudom u Pretoriji, Pistorius je priznao ubojstvo.

Tada je tvrdio kako je ubojstvo bilo slučajno jer je mislio kako se u njegovoj kući nalazi provalnik te je pucao u samoobrani, dok je tužiteljstvo tvrdilo da je dobro znao tko je iza zatvorenih vrata.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene