Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Drugo općinsko tužiteljstvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv 36 optuženih zbog sprečavanja uhićenja nekadašnjeg predsjednika Srbije i SR Jugoslavije Slobodana Miloševića u vili "Mir" na beogradskom Dedinju u ožujku 2001. godine.


Kako je agenciji Beta u srijedu izjavila tužiteljica Drugog općinskog tužiteljstva Snežana Bogdanović, optuženima se na teret stavlja kazneno djelo sudjelovanja u skupini koja je sprečavala službene osobe u obavljanju službene dužnosti, a optuženi su - među ostalima - predsjednik izvanparlamentarne Srpske partije Socijalista Siniša Vučinić, predsjednik udruge "Sloboda" Bogoljub Bjelica i druge osobe bliske nekadašnjem predsjedniku, haškom optuženiku Slobodanu Miloševiću.

Vezani članci Mel B (Foto: Profimedia) Bivši prijatelj iznio skandalozne optužbe na račun bivše spajsice: "Okrutna je, hladna i zanemaruje djecu" Slika nije dostupna Miloševićev sin optužuje Haag da mu je ubio oca

Suđenje će, kako je rečeno, početi 22. prosinca ove godine.
Milošević je uhićen nakon cjelonoćne opsade dedinjske vile u kojoj je tad živio, 31. ožujka 2001. godine, zbog optužbi za financijske malverzacije, a nakon njegova uhićenja policija je u vili pronašla veliku količinu oružja koje su optuženi donijeli kako bi spriječili njegovo uhićenje.

Milošević je 28. lipnja te godine izručen Haškom sudu, koji ga je teretio za ratne zločine u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i na Kosovu, a umro je u Scheveningenu u ožujku prošle godine.