Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Optuženo 38 osoba zbog sprečavanja uhićenja Miloševića 2001.

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Drugo općinsko tužiteljstvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv 36 optuženih zbog sprečavanja uhićenja nekadašnjeg predsjednika Srbije i SR Jugoslavije Slobodana Miloševića u vili "Mir" na beogradskom Dedinju u ožujku 2001. godine.

Kako je agenciji Beta u srijedu izjavila tužiteljica Drugog općinskog tužiteljstva Snežana Bogdanović, optuženima se na teret stavlja kazneno djelo sudjelovanja u skupini koja je sprečavala službene osobe u obavljanju službene dužnosti, a optuženi su - među ostalima - predsjednik izvanparlamentarne Srpske partije Socijalista Siniša Vučinić, predsjednik udruge "Sloboda" Bogoljub Bjelica i druge osobe bliske nekadašnjem predsjedniku, haškom optuženiku Slobodanu Miloševiću.

Pročitajte i ovo Nicola Sturgeon Istraga u Škotskoj Bivša premijerka puštena iz pritvora: "Nedvojbeno znam da sam zapravo nevina" Stormy Daniels povijesna optužnica Tko je pornozvijezda zbog koje bi Trump mogao u zatvor: Bila je zlostavljana i siromašna, a nedavno je srušila Pornhub

Suđenje će, kako je rečeno, početi 22. prosinca ove godine.
Milošević je uhićen nakon cjelonoćne opsade dedinjske vile u kojoj je tad živio, 31. ožujka 2001. godine, zbog optužbi za financijske malverzacije, a nakon njegova uhićenja policija je u vili pronašla veliku količinu oružja koje su optuženi donijeli kako bi spriječili njegovo uhićenje.

Milošević je 28. lipnja te godine izručen Haškom sudu, koji ga je teretio za ratne zločine u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i na Kosovu, a umro je u Scheveningenu u ožujku prošle godine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene