Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Optuženi za ratni zločin ne osjeća se krivim

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Umirovljeni general Vojske Republike Srpske Novak Đukić izjavio je na Sudu Bosne i Hercegovine kako se ne osjeća krivim po optužnici koja ga tereti za ratne zločine.

'Ne osjećam se krivim', odgovorio je Đukić komentirajući navode optužnice koja ga tereti da je kao časnik vojske bosanskih Srba odgovoran za topnički napad na Tuzlu u kojemu je ubijena 71, a ranjeno više od 240 osoba.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Terete ih za ratne zločine Dodik podržava Srbiju u kaznenom progonu hrvatskih pilota: "Svi trebaju odgovarati..." Slika nije dostupna Bivši pripadnici Vojske RS BiH: Podignuta optužnica protiv četvorice za pokolj u Srebrenici

Topnička postrojba kojom je zapovjedao Đukić je 25. svibnja 1995. godine gađala samo središte Tuzle, a od eksplozije samo jedne granate kod mjesta poginulo je preko sedamdeset osoba, pretežito mladih koji su se tu svaku večer okupljali.

Bivši general optužen je za još jedan topnički napad na Tuzlu tijekom kojeg je poginula jedna osoba.

Optužnica tereti Đukića da je kao zapovjednik topnicima odgovoran za ratni zločin protiv civilnog stanovništva.

Kao otegotna okolnost Đukiću utvrđena je činjenica da je znao da je Tuzla još 1993. godine proglašena zonom pod zaštitom Ujedinjenih naroda.

Đukić, koji je bio i posljednji načelnik Glavnog stožera VRS uoči njena ukidanja 2001. godine uhićen je u studenome prošle godine u Banjoj Luci gdje je živio.

Od tada se nalazi u pritvoru Suda BiH u Sarajevu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene