Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Amerikanka Hooly Crawford, 34-godišnjakinja optužena je zbog okrutnosti nad životinjama jer je prodavala mačiće koji su imali piercing na vratu, uhu i repu. Ona tvrdi da nije učinila ništa loše uspoređujući piercing na životinjama s piercingom na ljudima.


Mačiće s piercingom naziva 'gotski mačići' i prodavala ih je na Internetu. Njezin dom u Pennsylvaniji prošlog je mjeseca posjetila policija nakon što su vlasti primile poziv Grupe za etično ponašanje prema životinjama, piše The Sun.

Vezani članci Odrasle mace Mačići stasali u prave mačore, svi su se raznježili kad su vidjeli ove prizore Modifikacije tijela (Foto: barnorama.com) - 24 Jesu li se proljepšali ili upropastili? Njihovo tijelo je platno, a oni ga vole šarati i bušiti

Crawford koja je navodno zaradila stotine dolara ovim neobičnim biznisom, rekla je kako će se na sudu izjasniti da nije kriva. Branila se govoreći kako nije vidjela razliku između piercinga mačke i piercinga ljudskog bića. Rekla je da je koristila sterilne igle i kirurški sapun te da je mačke provjeravala nekoliko puta dnevno kako bi bila sigurna da nisu dobile infekciju.

'Kada sam to učinila, nisam to učinila sa zlim namjerama. Mačići su sigurno bili voljeni, dobro uhranjeni, bez buha. I bili su veoma sretni', rekla je Crawford. Daphna Nachminovitch, podpredsjednica PETA-e, nazvala je piercinge 'barbarskima'. 'Ne postoji isprika za nanošenje takve boli životinji koja je veličine vašega dlana', rekla je Nachminovitch.

Crawford i njezin 37-godišnji partner William Blansett, optuženi su za zlostavljanje životinj. Crawford je rekla kako je Blansett primao pozive vezano za mačiće, ali da nije imao ništa s piercingom.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju