Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čedomorstvo u Poljskoj

Optužena jer je ubila petero vlastite novorođene djece

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Državno odvjetništvo okruga Lomza na sjeveroistoku Poljske u petak je protiv 41-godišnje žene iz tamošnjeg sela Hipolitowa podignulo optužnicu za umorstvo petero svoje novorođenčadi između 1998. i 2012.

"Znamo da je od 1998. do 2012. ta žena rodila šestero djece, četiri dječaka i dvije djevojčice. Sva su djeca rođena živa, ali smo zaključili da je petero od tih šestero djece mrtvo. U tijeku je istraga kako bi se utvrdilo što se dogodilo sa šestim djetetom". izjavila je glasnogovornica tužiteljstva Maria Kudyba.

Pročitajte i ovo Kuća horora u Poljskoj - 1 Cure novi stravični detalji Strahuju da bi moglo biti još mrtvih beba: Otac iz horor-kuće u Poljskoj odgovoran je za preranu smrt supruge? doc. prim. dr. sc. Nadica Buzina Za Dnevnik Nove TV Psihijatrica o čedomorstvu i mogućim razlozima: "Ono što vam mogu reći iz našeg dosadašnjeg iskustva..."

>> Pronašao mrtvo novorođenče pod kotačima svojeg kamiona

"Posmrtni ostaci djece pronađeni su u staji, na tavanu i u podrumu kuće u kojoj je žena živjela sa svoje druge dvoje djece, u dobi od 7 i 10 godina i partnerom. Djeca su smještena u udomiteljskoj obitelji. Ta žena ima još dvoje, danas odrasle djece, iz braka s mužem koji je prije nekoliko godina umro.

"Žena je skrivala trudnoće", rekla je glasnogovornica. "Nije se dobro snalazila u životu, imala je problema s alkoholom i bila na socijalnuj pomoći", izjavio je za dnevnik Gazeta Wyborcza glasnogovornik suda u Lomzi Jan Leszczewski.

Policiji je pozornost na tu ženu u lipnju skrenula socijalna služba, koja je posumnjala da niječe trudnoću. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene