Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Počelo suđenje iransko-američkoj novinarki

Optužena da je špijunirala u korist SAD-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na iranskom sudu počelo je u utorak suđenje iransko-američkoj novinarki uhićenoj krajem siječnja pod optužbom da je špijunirala u korist Sjedinjenih Država, a presuda se očekuje vrlo brzo, objavio je sudski izvor.

'Prvo ročište u procesu protiv Roxane Saberi održano je u ponedjeljak i presuda će uskoro biti objavljena, možda u iduća dva ili tri tjedna', rekao je glasnogovornik suda Alireza Džamšidi na konferenciji za novinare. Saberi stara 31 godinu, uhićena je u siječnju jer je radila u Iranu iako su joj istekle novinarske akreditacije. Iranski mediji objavili su prošlog tjedna da je Saberi, koja je rođena u SAD-u, a izvještavala je za britanski BBC, za Nacionalni javni radio i druge medije, optužena za špijunažu u korist SAD-a.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dvostruki život TAJNU JE ČUVALA GODINAMA 'A onda mi je samo izletjelo: 'Ja sam špijunka'' Slika nije dostupna Bijeg iz sigurne smrti Ispovijest dvostrukog agenta KGB i MI6: Preko Sheakspearovih soneta i prtljažnika do slobode

Za špijunažu smrtna kazna

Američka državna tajnica Hillary Clinton zatražila je njezino trenutačno oslobađanje. Nova američka vlada predsjednika Baracka Obama pokušava izgraditi nove odnose s Islamskom Republikom Irena, nudeći joj 'nov početak' nakon tri desetljeća međusobna nepovjerenja. Prema iranskom kaznenom zakonu, špijunaža može biti sankcionirana smrtnom kaznom. U studenome je u Iranu smaknut iranski poslovni čovjek optužen da je špijunirao u korist izraelske vojske.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene