Benjamin Netanyahu (Foto: AFP)
Benjamin Netanyahu (Foto: AFP) Foto: Afp

Nekoliko sati prije isteka roka izraelski premijer na televiziji je objavio da će od parlamenta zatražiti imunitet zbog čega bi se postupak protiv njega mogao otezati mjesecima.


Izraelski premijer Benjamin Netanyahu, suočen s tri optužbe, najavio je u srijedu da će od parlamenta zatražiti imunitet zbog čega bi se postupak protiv njega mogao otezati mjesecima.

Vezani članci Krunoslav Capak Capak objasnio moraju li oni koji su preboljeli koronu i dalje nositi maske: ''Tako će biti i nakon cijepljenja'' Testiranje na Zagrebačkom velesajmu - 1 Imunost na koronu različita kod asimptomatskih i onih s težim simptomima: "Svi zaraženi imuni su 90 dana, ali..."

Netanyahu je u studenom optužen za mito, prijevaru i kršenje povjerenja. On niječe bilo kakvo nedjelo te tvrdi da je žrtva lova na vještice koje protiv njega provode mediji i ljevica.

Sudski postupak ne može početi ako se zatraži imunitet, a Netanyahu je objavio svoju odluku u govoru na televiziji, nekoliko sati prije nego je isticao rok.

Izraelski državni odvjetnik Avichai Mandelblit poslao je optužnicu protiv Netanyahua predsjedniku parlamenta 2. prosinca. Nakon toga, premijer je imao 30 dana za traženje imuniteta, i taj rok je isticao danas navečer.

U svojem je obraćanju rekao da su optužbe protiv njega politički motivirane i da ima pravo na zaštitu parlamenta.

"Želim voditi Izrael još mnogo godina kako bismo postigli povijesne uspjehe", rekao je.

Malo je vjerojatno da će parlament donijeti odluku o imunitetu prije izbora 2. ožujka. Izrael je oko godinu dana s prijelaznom vladom nakon što dva puta nakon parlamentarnih izbora nije uspio formirati vladu.

Ovo je prvi puta u povijesti da Izrael na dužnosti ima premijera koji je optužen. Netanyahu govori o pokušaju puča i oštro kritizira izraelsko pravosuđe, te tvrdi da policija stavlja svjedoke pod pritisak. (Hina)