Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Opozvana potraga za Steveom Fossetom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Civilna zračna patrola (CAP) američke savezne države Nevade u srijedu je opozvala potragu za milijunašem i avanturistom Steveom Fossetom, mjesec dana nakon što je nestao u jednomotornom zrakoplovu koji je poletio s privatnog ranča u Nevadi.

Fosset (63), posljednji je puta viđen 3. rujna na uzletištu ranča Minton, u vlasništu hotelskog magnata Barrona Hiltona u Nevadi. Fossset je poletio u jednomotornom zrakoplovu Bellanca Super Decathlon, u potrazi za pustinjskom lokacijom na kojoj bi pokušao rušenje brzinskog rekorda na kopnu.

Pročitajte i ovo Danka Ilić potraga bez rezultata Majka ubojice malene Danke odbila svjedočiti! Doznaje se što dalje čeka njezina sina i drugog osumnjičenog Potraga za tijelom djevojčice - 1 Nema rezultata Dankini krvnici tijelo su premjestili više puta? Policija će ponovno proći već pretraženo područje

U priopćenju koje je objavila povodom završetka potrage, CAP ističe kako je pretraženo 52.000 četvornih kilometara u nastojanju da se pronađe Fosseta, što je jedna od najvećih i najintenzivnijih potraga za izgubljenim zrakoplovom u modernoj povjesti.

Fosset je prvi čovjek koji je letio oko svijeta u balonu, prvi pilot
koji je obletio svijet samostalno zrakoplovom bez popune gorivom. Osobno drži 14 svjetskih rekorda u letenju zrakoplovom, dva u letenju balonom, šest u letenju jedrilicama, pored 11 brznskih rekorda u morskim jedrilicama, kao i jedan u skijaškom trčanju.

Potraga za Fossetom znatno je ograničena 19. rujna, no ekipe za spašavanje su nastavile tragati za signalom mobitela.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene