Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NY Times:

''Ekipa iz Trumpove kampanje imala opetovane kontakte s Rusijom''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ekipa iz kampanje Donalda Trumpa imala je opetovane kontakte s visokim dužnosnicima ruskih obavještajnih službi prije njegova izbora u Bijelu kuću, piše u srijedu New York Times (NYT).

Prenoseći "četvero američkih visokih dužnosnika", još na dužnosti ili više ne, elektronsko izdanje NYT-a tvrdi da snimljeni telefonski razgovori i registri telefonskih razgovora pokazuju opetovane kontakte s ruskim obavještajnim službama.

Pročitajte i ovo Sidro oštetilo cjevovod Balticconnector Hibridno ratovanje Sigurnost milijarde ljudi je ugrožena: "Znamo što su Rusi razvili za ratovanje pod morem" Ruski interkontinentalni balistički projektil "Balkan nije spreman" Vojni stručnjak o izgledima za veliki rat: "Rusija bi u jednom slučaju upotrijebila nuklearno oružje, a treći svjetski rat trajao bi nekoliko dana"

"Američki istražitelji i obavještajne službe presrele su tu komunikaciju manje-više u isto doba kad su otkrili dokaze o ruskom pokušaju ometanja američkih predsjedničkih izbora hakiranjem Nacionalnog odbora Demokratske stranke", ističe NYT.

Priroda tih navodnih poziva nije, međutim, otkrivena.

NYT spominje samo jednog člana kampanje budućeg predsjednika Trumpa, Paula Manaforta, bivšeg predsjednika kampanje republikanskog milijardera i bivšeg političkog konzultanta u Rusiji i Ukrajini.

"To je apsurdno", reagirao je Manafort u dnevniku NYT. "Nikada nisam svjesno razgovarao s pripadnicima ruskih obavještajnih službi i nikada nisam bio umiješan u išta s ruskom vladom ili Putinovom administracijom ili bilo koju aferu koja bi trenutno bila predmetom istrage". (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene