Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nastavljaju se problemi australskog Qantasa. Boeing 767 s 234 putnika i člana posade bio je prisiljen sletjeti.


Nakon što je pilot primijetio abnormalne vibracije jednog od motora, bio je prisiljen sletjeti. Zrakoplov je sigurno vraćenu u Pert samo nekoliko minuta nakon polijetanja za Melbourne. Quantas je jedna od najsigurnijih zrakoplovnih tvrtki na svijetu. Međutim u posljednjih desetak dana zbog problema s motorima prisilno su sletjela dva Qantasova zrakoplova. Airbusu A380 motor je čak eksplodirao u letu.

Vezani članci Slika nije dostupna VIDEO: Pilot putnicima: Pripremite se za udar! Glave dolje! Slika nije dostupna VIDEO: Berlusconi morao prisilno sletjeti u Milanu

>> Još jedan Qantasov zrakoplov morao prizemljiti zbog kvara

'Bilo je dosta nervoznog smijeha. Ljudi su govorili kako se ovo Qantasu događa treći put u tjedan dana. Bili smo prilično zabrinuti. Bilo nam je stvarno drago što smo sletjeli u jednom komadu'. ispričalo je osoblje zrakoplova.

'Aktivirali su sigurnosne procedure. Osigurali da za svaki slučaj sletimo dalje od terminala. Zaustavili smo se na kraju piste. Provjerili su nas vatrogasci i hitne službe. Ponašali su se prema nama što su bolje mogli', svoj su doživljaj ispričali putnici.