Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Propalo krstarenje

Opet problemi: Carnivalov kruzer stao usred plovidbe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Negativne vijesti iz golemog operatera kružnih putovanja Carnivala niakko da prestanu stizati. Ovoga je puta nevolja snašla njihov kruzer Carnival Legend, koji zbog 'tehničkih problema' nije u stanju doći do Kariba pa se vraća u Floridu.

Još jedan kruzer kompanije već pomalo zlokobnog naziva 'Carnival' zaglavio je s tehničkim problemima na otvorenom moru. Nakon prošlogodišnje smrtonosne havarije Coste Concordije (vlasništvo Carnivalove tvrtke kćeri), u kojoj su poginule 32 osobe te nedavne 'smrdonosne' nevolje Carnival Triumpha, tijekom koje nije bilo ljudskih žrtava, ali su putnici nekoliko dana živjeli u smradu zbog začepljenih zahoda, u blizini Kajmanskog otočja problemi su snašli brod Carnival Legend.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pogledajte snimku Sudar dvaju kruzera u meksičkoj luci, no putnici ravnodušni: "Osjetili smo tresak i nismo puno više brinuli o tome" Slika nije dostupna URAGAN I DALJE PRIJETI Nastavlja se pustošenje: Maria razorila Dominiku, ima i mrtvih

>> VIDEO Pogledajte UŽAS u kojem su živjeli putnici pokvarenog kruzera!

Kako prenosi Guardian, brod je početkom tjedna krenuo na sedmodnevno krstarenje uz predviđeno zaustavljanje na Kajmanima, no zbog ne pretjerano jasnih tehničkih problema Legend nije u stanju ići brže od puževa koraka pa se usred plovidbe prema prekrasnom karipskom otočju okrenuo prema krajnjem odredištu u Tampi (Florida). Ozlojeđenim je putnicima obećan tek povrat 100 dolara, jer će eto ipak na vrijeme stići u krajnju destinaciju.

'Raspoloženje među putnicima je sve gore, kapetan nam daje informacije na kapaljku', rekao je jedan od putnika Rob Bonefant.

Osim ove najnovije i dvije prijašnje nevolje, tvrtka carnival je proteklih mjeseci imala i niz drugih 'tehničkih problema' na ostalim svojim kruzerima. Tako je nedavno zbog problema s dizelskim motorom Carnival Dreamer četiri dana bespomoćno bio usidren u jednoj karipskoj luci.

Prije nekoliko tjedana Carnival Elation je zatražio pomoć teglenice jer je zbog, pogađate, tehničkih problema zapeo na rijeci Mississippi.

Zbog svega ovoga dionice Carnivala na Wall Streetu u konstantnom su padu, premda je riječ o kompaniji koja kontrolira više od petine globalnog tržišta kružnih putovanja brodovima.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene